На засіданні ректорату 17 квітня 2018 року, розглядалися наступні питання:

Ректор вишу Віктор Коцур розповів про засідання круглого столу щодо обговорення проекту «Концепції розвитку педагогічної освіти», який відбувся 12 квітня в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. В роботі круглого столу взяли участь Міністр освіти і науки України Лілія Гріневич, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти Олександр Співаковський, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, а також ректори педагогічних вишів та директори педагогічних коледжів і шкіл.

Розпочалась робота засідання з виступу Лілії Михайлівни, яка закцентувала увагу робочої групи та інших учасників засідання на тих основних змінах, які пропонує внести Міністерство. Лілія Гриневич зауважила, що Концепція має стати дорожньою картою і відобразити в цілому візію тих змін, які мають відбутися в педагогічній освіті.

Своє бачення Концепції та власні ідеї й пропозиції презентували громадськості ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк, проректор Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Григорій Торбін, директор Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер» м. Києва Дмитро Кравченко та директор Щасливського навчально-виховного комплексу Бориспільського району Київської області Юрій Йовбак. Свої пропозиції робочій групі вносили й інші експерти, яким знайомі усі здобутки і проблеми педагогічної освіти на сьогодні.

Про заходи міжнародної співпраці з Університетом Т. Г. Масарика (Чеська Республіка) в Переяслав-Хмельницькому університеті імені Григорія Сковороди доповіла фахівець Міжнародного відділу Валентина Лялька.  Було зазначено, що з 2015 року триває співпраця з Чеським університетом імені Т.Г. Масарика. В результаті співпраці діють 3 проекти. В межах роботи одного з проектів до нашого університету 25 квітня завітає делегація з університету Гарика Масарика. Планується проведення лекцій за темою «Інклюзивна освіта».

22-23 квітня до університету завітають гості із Туреччини, які проведуть лекції та семінари для студентів і викладачів нашого вишу та візьмуть участь у відкритті полікультурного фестивалю «Переяславський дивограй».

Керівник відділу моніторингу якості освіти  Анатолій Анатолійович Лоха ознайомив членів ректорату із станом відвідування студентів денної форми навчання та веденням обліку успішності студентів у журналах академічних груп та автоматизованій системі 1С. Було зазначено, що журнали ведуться згідно вимог, бали систематично вносяться в систему 1 С. Зауважень та недоліків не виявлено.

Про підготовку до проведення ХІ Міжнародної конференції «Умови економічного зростання в країнах з ринковою економікою» доповіла Світлана Кучеренко. Конференція проходитиме 26-27 квітня в університеті. У конференції приймуть участь 194 учасники – серед яких 50 науковців із зарубіжних країн. Стан підготовки до конференції підходить до завершення. Сформована програмка, надруковані збірники наукових статей, підготовлені канцелярські товари.

Про підготовку до проведення V Міжнародного полікультурного фестивалю-конкурсу «Переяславський дивограй» доповів Микола Волковський. Фестиваль відбудеться 23 квітня, у якому візьмуть участь 94 учасники з різних країн – Молдови, Китаю, Румунії, Філіппін. На фестивалі будуть представлені такі номінації: «Народний спів», Вокальний ансамбль», «Академічний вокал», «Хорове виконавство, «Естрадний та джазовий вокал» та інші.

 

Ольга Науменко

Перейти до вмісту