Вжиття заходів щодо профілактики нерозповсюдження вірусних інфекцій та коронавірусу 2019-nCoV

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Вжиття заходів щодо профілактики нерозповсюдження вірусних інфекцій та коронавірусу 2019-nCoV

Ситуація з розповсюдженням коронавірусу SARS-CoV-2 (раніше відомий як 2019-nCoV) в світі потребує особливої уваги. За оцінками ВООЗ та ECDC ризики розповсюдження цього штаму вірусу залишаються високими як на регіональному, так і на глобальному рівнях. З метою забезпечення раннього виявлення можливих випадків нового вірусу та вжиття відповідних протиепідемічних заходів і відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №93-р від 03.02.2020 р. «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом 2019-nCoV», у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет» з’явилось розпорядження № 28 від 05.03.2020 р. «Про вжиття заходів щодо профілактики нерозповсюдження вірусних інфекцій».

Згідно з розпорядженням, в університеті необхідно обмежити проведення конференцій, культурно-масових, спортивних та інших заходів, які передбачають масові скупчення учасників.

Коменданти навчальних корпусів та гуртожитків повинні організувати проведення регулярного вологого прибирання аудиторій та кабінетів, протирання перил та ручок дверей із застосуванням дезінфікуючих засобів з наступним провітрюванням аудиторій, а також забезпечити санітарно-побутові кімнати миючими та дезінфікуючими засобами. Комендантам гуртожитків з метою убезпечення нерозповсюдження вірусу рекомендовано обмежити доступ до приміщень гуртожитків сторонніх осіб.

Детальніше про вжиття заходів щодо профілактики нерозповсюдження вірусних інфекцій ви зможете ознайомитися у Розпорядженні.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту