Незабутні імена: квітневі дати пам’яті про героїв-сковородинівців полеглих у горнилі російсько-української війни

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Незабутні імена: квітневі дати пам’яті про героїв-сковородинівців полеглих у горнилі російсько-української війни

У квітні є низка визначних дат, пов’язаних зі сковородинівцями, які віддали своє життя за Україну та її свободу. Вони стали символами національно-визвольної боротьби, і їхні вчинки залишаються в пам’яті народу назавжди. Наш обов’язок – зберігати їхні імена та історії, а також передавати їхній дух майбутнім поколінням. Нехай спогади про цих героїв завжди будуть світлою лампадою, що підсвічує шлях до миру та свободи для всіх українців.

Дні народження:

Максим Васильченко
Артур Роженко

9 квітня  –  день народження випускника 2023 року, спеціальності 014 Середня освіта (Історія) факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій Максима Васильченка. На жаль, цього року ми вперше відзначаємо цю дату без його фізичної присутності поміж нашого українського, сковородинівського товариства, оскільки 4 січня 2024 року внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу в районі Авдіївки Донецької області він загинув.

25 квітня – студенту І курсу, спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій виповнилося Артуру Роженко виповнилося б 40 років. У лютому 2015 року Артур маючи досвід служби та знаючи специфіку діяльності підрозділів спеціального призначення, долучився до Збройних сил України. З перших днів війни Артур не роздумуючи приєднується до своєї бригади імені князя Романа Великого.

Дні смерті:

Артур Роженко
Ольга Тимошенко
Фелікс Куртаніч

1 квітня 2022 року – відійшов у вічність вищезгаданий захисник Артур Роженко. 1 квітня 2022 року рашисти ні на мить не переставали обстрілювати позиції наших військових, постійно пробували наступати. Як командир бойової машини, Артур разом із побратимами мав передислоковуватися з однієї точки ведення бою на іншу задля підсилення обороноздатності. Під час переміщення в районі населеного пункту Партизанське Вітовського району на Миколаївщині ворог накривав їх прицільним вогнем…

5 квітня 2022 рокуОльга Тимошенко, випускниця 2019 року, спеціальності 052 Політологія факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій. Унаслідок обстрілу автівок російськими військами Ольга отримала складні опіки. За її життя кілька тижнів боролись у госпіталі Запоріжжя.

17 квітня 2022 року – у боях під містом Рубіжне Донецької області загинув студент IV курсу, спеціальність 052 Політологія факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій захисник, що брав участь у бойових діях в зоні ООС та служив у батальйонах «Карпатська січ», «Донбас» та «Айдар» Фелікс Куртаніч. З 24 лютого по даний час Фелікс брав участь у бойових діях в Авдіївці, Широкиному, Пісках та Кримському. Трагічно загинув у боях під містом Рубіжне Донецької області.

Здобувачі та випускники УГСП – Герої, імена яких золотими літерами навічно вкарбовано в історію нашої Батьківщини. Навічно у наших серцях!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту