Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2024 > Правила прийому до аспірантури в 2024 – на що чекати вступникам?

У 2024 році вступ до аспірантури відбуватиметься шляхом конкурсних випробувань, зокрема складання тестів з іноземної мови відповідно до оновленого Порядку прийому. Цей процес має кілька ключових етапів та вимог, які мають бути відповідним чином виконані або представлені кандидатами. Як повідомляють на сайті МОН,

Повідомляється, що для вступу абітурієнтам потрібно буде надати результати ЄВІ за 2023 або 2024 рік. Оцінка за іноземну мову має бути не менше 130 балів, а за тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) – не менше 100 балів. Ці результати будуть автоматично внесені до Єдиного державного реєстру в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

Календар, програми та ЄВІ є єдиними вступними формами як для вступників до магістратури, так і до аспірантури вже доступні на сайті УЦОЯО.

Зазначимо, що абітурієнти, які володіють міжнародним сертифікатом з іноземної мови на рівні B2 чи вище (наприклад TOEFL, IELTS, Cambridge English), звільняються від складання іспиту з іноземної мови. Такі сертифікати розглядаються як еквівалент вступного іспиту з іноземної мови на найвищий бал, і інформація про них також буде внесена до ЄДЕБО.

Як повідомляється у відділі аспірантури та докторантури Університету Григорія Сковороди в Переяславі, цьогорічний набір буде проводитись за такими спеціальностями: 011 Освітні, педагогічні науки, 012 Дошкільна освіта, 014 Середня освіта (українська мова і література), 015 Професійна освіта, 017 Фізична культура і спорт, 032 Історія та археологія, 033 Філософія, 035 Філологія, 051 Економіка, 053 Психологія, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок та 281 Публічне управління та адміністрування.

Вступ до аспірантури у 2024 році відкриває широкі можливості для тих, хто прагне розвитку у науковій галузі та поглиблення своїх знань у вибраній сфері. Попри вимоги та конкуренцію, кожен абітурієнт має шанс довести свою готовність до наукових досліджень. Нехай цей процес буде сповнений викликів, але й відкриє нові горизонти й можливості для особистого й професійного зростання. Бажаємо успіхів!

 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту