Університетський вітраж до 100-річчя Михайла Сікорського «Музика музеїв» отримав кубок переможців у міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтва «Art Freedom»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Університетський вітраж до 100-річчя Михайла Сікорського «Музика музеїв» отримав кубок переможців у міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтва «Art Freedom»

Університетський вітраж до 100-річчя Михайла Сікорського «Музика музеїв» отримав кубок переможців у І Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтва «Art Freedom» в рамках мистецького проєкту «Splash of art». Його авторкою є завідувачка кафедрою образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений майстер народної творчості України Оксана Лєбєдєва.

Фестиваль пройшов на початку березня 2024 року та проводився у два тури дистанційно у 11 номінаціях: перший був відбірковим і тривав до 7 березня, другий передбачав конкурсні випробування і тривав до 9 березня. До участі у фестивалі-конкурсі запрошувалися молодь, викладачі, аматори, творчі особистості. Нагороди дійшли до УГСП вже пізніше.

«Конкурсну програму оцінювало незалежне журі (заслужені діячі культури і мистецтв, викладачі закладів вищої освіти). У кожній номінації журі приймало рішення шляхом голосування та розподілу місць. Фестиваль-конкурс пройшов за різними віковими категоріями. Я представила вітраж «Музика музеїв» у категорії декоративно-прикладне та образотворче мистецтво – професіонали. Кількість учасників налічувала 198 осіб з різних країн у різних номінаціях. Тішуся, що представлена робота стала лауреатом першого місця», – розповідає Оксана Лебєдєва.

Також зауважимо, що викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання Віктор Смірнов, який представив живописну роботу «Карпатський житель», отримав золоту медаль (І місце); магістрантка спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) Аліна Сокольвак, яка виконала роботу у техніці малярства на склі «З Україною в серці»золоту медаль та І місце у віковій категорії VІ; інша магістрантка відповідної спеціальності Тетяна Клименко, яка розкрила свій талант у мистецтві петриківського розпису «Тепло душі»ІІ місце у тій же віковій категорії.

Шановна пані Оксано та усі причетні до цього важливого досягнення!

Творчість – це те, що робить наше життя яскравішим і багатшим. Ваша надзвичайна здатність відтворювати красу через вітраж, яку ви принесли у світ, вражає та надихає. Сковородинівська родина дякує вам за безмежну працю, талант і відданість мистецтву.

Нехай ця перемога буде лише початком нових досягнень і великих звершень у вашому творчому шляху. Бажаємо вам невичерпного натхнення, безмежної енергії та подальших успіхів у всіх ваших проєктах і задумах.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту