Сковородинівці-представники «U-Point Київщина» підсумували рік своєї діяльності: які здобутки мають

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Сковородинівці-представники «U-Point Київщина» підсумували рік своєї діяльності: які здобутки мають

Випускники та працівники Університету Григорія Сковороди в Переяславі кандидат історичних наук, викладач кафедри публічного управління та адміністрування Олег Водяний, фахівець соціально-гуманітарного відділу Вадим Домарецький, випускник факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій Владислав Міранович понад рік втілюють на теренах Київської області проєкт «U-Point Київщина» – регіональне представництво U-Report Ukraine у Київській області, про яке ми розповідали минулоріч. Нині, за рік, хлопці підсумували свої набутки за цей рік для сайту університету.

U-Report – цифрова платформа ЮНІСЕФ, що об’єднує проактивну молодь, яка висловлює свої думки та прагне впливати на зміни в країні. U-Report покликаний у формі опитувань збирати думки молоді і впроваджувати сталі зміни, які відповідають думкам і голосу молоді.

U-Point Київщина діє на базі Київського обласного молодіжного центру за сприяння управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації. Відкриття цього регіонального представництва відбулося у січні 2023 року й об’єднало більше 100 представників молодіжних центрів та просторів, молодіжних консультативно-дорадчих органів та активної молоді з різних громад Київської області. Тоді в урочистостях взяли участь представники UNISEF в Україні, керівництво Міністерства молоді та спорту України та Київської обласної військової адміністрації, начальники та заступники начальників структурних підрозділів Київської ОВА, представники Всеукраїнського молодіжного центру та Київського обласного молодіжного центру, координатори проєкту U-Report тощо.

«За рік діяльності U-Point на Київщині до цифрової платформи ЮНІСЕФ долучено більше 2300 нових юрепортерів. Командою U-Point Київщина у партнерстві з управлінням молоді та спорту Київської ОДА реалізовано близько 80 презентацій, статегічних сесій та нетворкінгів щодо визначення запитів та потреб молоді у більше 50 громад Київської області», підсумовують сковородинівці.

Поза тим, як розповідають хлопці, ними було проведено регіональне опитування щодо реалізації молодіжної політики та заходів неформальної освіти на Київщині, а також локальні молодіжні опитування у Тетіївській, Ржищівській та Фастівській громадах. Також командою регіонального представництва U-Point, спільно Київським обласним молодіжним центром та Управлінням молоді та спорту КОВА налагоджено співпрацю та партнерство з Українською волонтерською службою, La Strada Україна, закладами середньої та вищої освіти в регіоні, молодіжними дорадчими органами, засобами масової інформації Київщини.

Нині U-Point Київщина розширює мережу та прагне аби молодіжні центри й простори стали локальними партнерами у U-Point і мали можливість визначати потреби та запити молоді у громадах, впроваджувати якісні зміни на місцях,  активізувати участь молоді у суспільному житті.

Долучайся до спільноти u-репортерів! Для цього доєднуйся до чат-боту у Telegram, а після старту вказуй кодове слово молоді Київщини – «Молоко».

Маєш бажання запросити U-Point Київщина до себе у громаду або запустити локальне опитування молоді? Повідом представників проєкту за номерами 063 143 8537 – Влад, 066 222 4277 – Вадим.

Впливай на зміни разом з нами і завжди пам’ятай – Твоя думка важлива!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту