«Різноманітність та інклюзія в освіті»: дослідницький хаб УГСП запрошує зголошуватися до третьої міжнародної науково-практичної конференції

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Різноманітність та інклюзія в освіті»: дослідницький хаб УГСП запрошує зголошуватися до третьої міжнародної науково-практичної конференції

Центр інноваційного навчання та трансферу технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує зголошуватися до участі у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Різноманітність та інклюзія в освіті».

Зібрання спільноти інноваційних, креативних, небайдужих, проактивних людей відбудеться 14 березня 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі (у змішаному форматі) і допоможе покращити вміння відповідальних візіонерів майбутньої освіти.

Повідомляється, що метою проведення є пошук шляхів забезпечення рівного доступу, інклюзивності, безбар’єрності та якості освіти, розширення і розвиток зв’язків, забезпечення сталого розвитку суспільства з урахуванням напрацювань міжнародної спільноти.

Мови конференції: англійська, українська.

Проблемне поле конференції у 2024 році осягає такі теми:

  • Інклюзивність сучасної освітньої екосистеми задля сталого розвитку.
  • Забезпечення психологічної та соціальної резильєнтності учасників освітнього процесу для ефективної системної співпраці щодо надолуження освітніх втрат і розривів.
  • Рівність можливостей і усунення бар’єрів в освіті.
  • Інклюзивне освітнє середовище: проблеми, здобутки, перспективи.
  • Забезпечення різноманітності та інклюзії в освіті : міжнародний досвід.

Як зазначають організатори, формами участі у конференції за вибором учасників можуть бути:

  • виступ / презентація на пленарному засіданні;
  • виступ / презентація на секційному засіданні (круглому столі / майстер-класі / дискусійній панелі);
  • участь з публікацією статті у збірнику наукових праць «New World Man»;
  • участь з публікацією статті у фаховому виданні «Професійна освіта: методологія, теорія та технології» (категорія «Б»).

Для участі в конференції необхідно до 13 березня 2024 року:

  • зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/Yh4URUEVcQayFrnH8;
  • надіслати на поштову скриньку оргкомітету (E-mail: forum.uhsp@gmail.com) рукопис статті для публікації у збірнику наукових праць «New World Man» (вимоги – Додаток А) або рукопис статті до фахового видання «Професійна освіта: методологія, теорія та технології» (з вимогами можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/ewGVR5sP);
  • сплатити кошти за реквізитами та надіслати копію квитанції на емейл forum.uhsp@gmail.com.

Більше інформації знайдете в Інформаційному листі.

«Різноманітність та інклюзія в освіті – запорука  успіху академічної спільноти. Різноманітність сприяє інноваціям, академічному прогресу, покращенню університетської екосистеми. Реалізуючи потенціал кожного, ми зможемо забезпечити різноманітність, інноваційність, інклюзивність сучасної освітньої екосистеми задля сталого розвитку суспільства», – підкреслюють організатори.

Серед співорганізаторів заходу Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти МОН України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут педагогіки НАПН України, Державна науково – педагогічна бібліотека України ім. В.О. Сухомлинського, Переяслав – Хмельницький Центр соціального захисту пенсіонерів та інвалідів, Університет імені Миколи Коперника (Польща), Шяуляйська державна колегія (Литва), Тракійський університет (Болгарія), Modern Education and Research Institution (Бельгія), Комратський державний університет (Молдова).

Контактні номери організаторів конференції:

+38 050-443-02-87 – Ірина Доброскок, д.пед.н., професор,

+38 066-706-33-76 – Наталія Ржевська, к.пед.н., доцент.

+38 063-372-77-29 – Юлія Лукашевич, к.і.н., доцент.

Відкриті інновації. Відкрита наука. Відкритість світу – європейська візія майбутнього!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту