Організація ергономічного місця для навчання студента

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Реклама > Організація ергономічного місця для навчання студента

Як навчатися ефективніше, організувавши робоче місце з ергономічними офісними меблями

Успіхи в навчанні напряму залежать від здатності концентруватися. Відволікати увагу студента може цілий ряд факторів: дискомфорт в спині від довгого сидіння в неправильній позі, захаращений простір, напруга в шиї через занадто низький монітор, до якого потрібно нахилятися тощо. Тому так важливо правильно організувати навчальне місце, використовуючи ергономічні меблі для офісу та корисні аксесуари.

Як організувати продуктивне навчальне місце з ергономічними офісними меблями

В першу чергу, вам потрібно визначитися, куди поставити стіл. Краще всього обрати місце біля вікна, щоб вдень можна було займатися без штучного освітлення. Після цього час приступати до вибору ергономічних офісних меблів. Вам знадобляться:

1. Стіл підходящої висоти.

Якщо при сидінні ступні студента звисають, необхідно встановити підставку для ніг. А ось з занадто низьким столом ситуацію не виправити – його необхідно замінити. В магазинах офісних меблів є моделі з функцією регулювання висоти та балансувальні платформи для активного стояння. З ними студент зможе чергувати навчання сидячи й стоячи, що позитивно вплине на самопочуття й продуктивність.

2. Підставка для монітора або ноутбука. При роботі за комп’ютером погляд має бути направленим вище центру екрану, інакше студент почне сутулитися. Підняття девайсу на рівень очей за допомогою підставки забезпечить найкомфортніший кут огляду, покращить поставу і запобіжить виникненню хронічних захворювань.

3. Ортопедичне комп’ютерне крісло з підтримкою спини та попереку.

Порівняно зі звичайним, його можна повністю налаштовувати під індивідуальні анатомічні особливості. Наприклад, офісні крісла за посиланням спеціально створені так, щоб допомагати студенту без зусиль підтримувати правильне положення тіла.

Обравши ергономічні меблі в кабінет, залишиться зменшити захаращеність простору. Встановіть настільні органайзери та підставки для навушників і телефону, щоб прибрати з поля зору все зайве, а важливі речі тримати на своїх місцях. Проводи від приладів можна сховати в кабель канали, що значно спростить процес прибирання кімнати.

Поради по налаштуванню офісних меблів для студента

Після покупки офісних меблів їх потрібно відрегулювати для підтримки правильної пози для сидіння. Ось вона:

  • спина пряма
  • шия не згинається
  • погляд направлений на верхню половину екрану
  • ступні твердо стоять на підлозі або підставці
  • лікті знаходяться на підлокітниках під кутом 90°
  • клавіатура лежить за 10-15 см від краю стільниці

Після створення навчального місця з ергономічними меблями в офіс та аксесуарами, студент зможе не тільки сфокусуватися на виконанні завдань, а й зберегти поставу, покращити самопочуття, запобігти виникненню проблем зі спиною, шиєю, зором. Це розумна інвестиція, користь від якої відчуватиметься навіть після закінчення університету.

Перейти до вмісту