Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Співчуття > Зупинилося серце доцента університету Миколи Ляшка

З великим сумом повідомляємо про нову трагічну звістку, яка огортає усю родину Університету Григорія Сковороди в Переяславі й факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології великим смутком – на 77-му році життя після тяжкої хвороби зупинилося серце видатного науковця, вчителя і колегу, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри музичного мистецтва і методики навчання Миколи Ляшка.

Микола Павлович був не лише талановитим науковцем, а й відданим педагогом, який присвятив багато років викладанню та науковій діяльності у альма-матер. Його професійні досягнення в області музичного мистецтва і методики навчання завжди були прикладом для студентів і колег.

Покійний народився 13 червня 1947 року у с. Мізяківські Хутори на Вінничині. У 1965 році завершив там місцеву школу, у 1972 році – Вінницький державний педагогічний інститут  ім. М. Островського, спеціальність – музика і співи, кваліфікація – вчитель музики і співів; у 1995 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 13.00.01 – загальна педагогіка і історія педагогіки на тему: «Загально-особистісний розвиток майбутніх вчителів початкових класів музично-естетичними засобами».

З 1967 року Микола Павлович розпочав трудову діяльність на посаді вчителя співів Вінницької СШ №12. За розподіленням МО з 1972-1986 рр. працював  викладачем музики та співів Переяслав-Хмельницького педагогічного училища. З 1986 р. зарахований викладачем до Переяслав-Хмельницького філіалу КДПІ ім. О.М. Горького. З 1990 р. – виконуючий обов’язки завідувача кафедри. З 1992 р. – завідувач кафедри музики, як обраний за конкурсом. З 1995 р. – кандидат педагогічних наук. З 1996 р. – доцент кафедри музики. З 1998 – 2003 рр., у зв’язку з реорганізацією кафедри, був завідувачем кафедри музичного виховання та гри на музичних інструментах. З 2008 – 2010 рр. – доцент кафедри мистецьких дисциплін. З 2010  р. – доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання.

До кола інтересів Миколи Ляшко належали методика музичного виховання, хорове диригування, інноваційні технології музичного навчання, мистецька педагогіка. Він автор понад 60 наукових публікацій та доповідей науково-практичних конференцій, семінарів.

У 1990 році був нагороджений знаком «Відмінник освіти України», отримував грамоти за багаторічну творчу науково-педагогічну діяльність в системі освіти та вагомий внесок у підготовці висококваліфікованих фахівців школи; подяки за багаторічну педагогічну діяльність по вихованню підростаючого покоління майбутніх вчителів музичного мистецтва

У цей день ми втрачаємо не лише вченого, а й людину з великим серцем, завжди готову допомогти і підтримати. Микола Павлович залишиться у нашій пам’яті світлим прикладом доброти, терплячості та розуміння. Пам’ять про доцента Ляшка завжди залишатиметься з нами, у серцях тих, хто його знав і поважав.

Прощання відбудеться завтра, 28 лютого об 13:00 біля місцевого моргу.

Вічна пам’ять великому вченому та добрій людині, слова найщиріших співчуття рідним та близьким померлого від керівництва, професорсько-викладацького колективу, співробітників та студентів, випускників УГСП.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту