Слово УГСП до 10-х роковин початку російського збройного вторгнення до України, початку російсько-української війни і Дня Героїв Небесної Сотні

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Слово УГСП до 10-х роковин початку російського збройного вторгнення до України, початку російсько-української війни і Дня Героїв Небесної Сотні

20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – відважних сучасників, які своєю любов’ю до України, силою духу й самовідданістю змінили хід історії нашої Держави, пожертвували власним життям заради нашого європейського майбутнього. Нині, як і в листопаді 2013 – лютому 2014 рр. українці десять років в умовах російського збройного вторгнення до України, майже два роки в умовах повномасштабної фази російсько-української війни демонструють героїзм і волю до перемоги, захищаючи свою незалежність, і свободу в боротьбі проти одвічного ворога.

Захоплення російськими військами у лютому 2022 року українських територій призвело до загибелі багатьох громадян України, у тому числі мирних жителів. Російсько-українська війна забрала життя десятків сковородинівців, Героїв що поклали своє життя за Україну та її свободу на новітньому етапі національно-визвольної боротьби нашої Батьківщини – їх імена навічно вкарбовані у нашу пам’ять, висвітлені в меморіалі пам’яті на сайті альма-матер.

Вшануймо у цей день громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість і героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії рф проти України, Героїв Небесної Сотні хвилинами мовчання о 09:00 та 12:00.

Пам’ятаємо і пишаємося, продовжуємо справу Героїв!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту