Сковородинівці можуть користуватися ресурсом «Цифрові сервіси для освіти України»: які можливості він надає

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Сковородинівці можуть користуватися ресурсом «Цифрові сервіси для освіти України»: які можливості він надає

Ще наприкінці 2022 року ми розповідали про те, що Міністерство освіти і науки України спільно з ДНУ «Інститут освітньої аналітики» у співпраці з компанією SoftServe, за підтримки проєкту «Tech To The Rescue» та краудсорсингової ініціативи OPEN/TECH, створили для закладів освіти України всіх рівнів інформаційний ресурс «Цифрові сервіси для освіти України» – https://mooc4ua.online. У 2024 році він не втрачає своєї актуальності, а тому хотілося б ще раз нагадати сковородинівцям про нього та можливості які він надає.

Мета ресурсу – забезпечити оперативне інформування закладів освіти України про всі наявні для них можливості безкоштовного доступу до навчальних платформ та сервісів, умови приєднання до програм від партнерів. Ресурс містить актуальну інформацію про:

  • Coursera – 7000+ онлайн курсів з безкоштовними сертифікатами від провідних університетів та компаній світу;
  • Udemy – найбільша в світі навчальна платформа за кількістю онлайн курсів;
  • edX – онлайн-кампус;
  • Labster – сотні віртуальних симуляторів зроблять ваші дисципліни інтерактивними;
  • Ukrainian Global Faculty – cпікери світового масштабу, які підтримують Україну та українців;

«Цифрові сервіси для освіти України» – це ресурс орієнтований на такі категорії користувачів, як здобувачі освіти, педагогічні, науково-педагогічні, наукові та адміністративні працівники закладів освіти, а також партнери й волонтери, які готові сприяти розвитку цифрової освіти, доступу до якісних навчальних матеріалів, інформаційних сервісів.

«Успішні приклади використання відкритих онлайн-курсів та цифрових сервісів в навчальному процесі регулярно публікуються на сторінках ресурсу. Запрошуємо викладачів до представлення напрацювань у сфері дистанційного та змішаного навчання із застосуванням online-технологій до обміну досвідом. Зокрема, передбачається створення інструментарію для збору й узагальнення інформації від викладачів щодо відповідності різних онлайн-курсів навчальним дисциплінам та особливостям їх застосування. Також, доступна форма пошуку відповідних онлайн-курсів для викладачів, що починають знайомство з відкритими ресурсами», – зазначають розробники.

Закликаємо сковородинівців належно оцінити переваги, які надає платформа.

 

Інформацію розміщено на правах партнерства

Перейти до вмісту