Україну на «Євробаченні-2024» у Мальмі представлятиме дует за участі випускниці Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Україну на «Євробаченні-2024» у Мальмі представлятиме дует за участі випускниці Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Україну на цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення» представить дует випускниці Університету Григорія Сковороди в Переяславі Альони Савраненко (Alyona Alyona) та її творчої посестри Jerry Heil. У «Дії», попри масштабний збій, за переможців фіналу Нацвідбору на «Євробачення-2024» проголосували 1 167 176 українців, зокрема за пісню «Teresa & Maria» віддали свої голоси 723 297, повідомляє пресслужба університету.

Як розповідає видання Proslav, ініціатива подати заявку на конкурс належала нашій впізнаваній випускниці, яка прийшла до своєї колеги і запропонувала їй податися на конкурс. Натомість Яна Шемаєва (Jerry Heil) залюбки погодилася на цю авантюру. Переможця Нацвідбору та представника України на Євробаченні-2024 визначали за результатами голосування журі (50%) та глядачів (50%).

«Мама Тереза у всіх асоціюється із добром та благочинністю. Коли ти когось називаєш Матір’ю Терезою, ти маєш на увазі, що це дуже великодушна людина», – кажуть переможниці, коментуючи перемогу. Співачки додали, що прагнуть доєднатися до чогось чистого своєю піснею та помолитися.

68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали відбудуться 7 та 9 травня, Україна братиме участь у першому півфіналі. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня.

Щиро пишаємося Альоною та Яною. Ваша пісня заслуговує на перемогу в Мальме. Тримаємо кулачки за ваш успіх! Пам’ятайте, що у хорі голосів підтримки усіх українців точно будуть голоси усіх поколінь сковородинівців!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту