Кафедра військової підготовки НУОУ імені Івана Черняховського інформує щодо вступу у 2024 році: які умови, скільки коштує та який графік днів відкритих дверей

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Кафедра військової підготовки НУОУ імені Івана Черняховського інформує щодо вступу у 2024 році: які умови, скільки коштує та який графік днів відкритих дверей

З 1 лютого 2024 року розпочинається цьогорічна вступна кампанія до Національного університету оборони України, зокрема на кафедру військової підготовки. Досвід війни, що триває в нашій країні ствердив, що якісна, професійна та ефективна військова підготовка громадян України ‒ це запорука забезпечення перемоги та в подальшому військової безпеки нашої держави, її суверенітету і територіальної цілісності. 

Розповідаємо які терміни й умови вступу на навчання цьогоріч, скільки це коштує й коли відбудуться дні відкритих дверей.

Про кафедру в умовах війни. На кафедрі військової підготовки НУОУ вивчають сучасну військову справу, гартують себе фізично й морально переважно молоді люди (студенти), які дійсно бажають разом з дипломом про вищу освіту отримати ґрунтовну, професійну військову кваліфікацію, лідерські якості та звання офіцера. Компетентність випускника кафедри це набута кожним із них у процесі навчання інтегрована здатність офіцера тактичного рівня управління, яка складається із знань, вмінь, досвіду, цінностей і ставлення, які він спроможний  цілісно реалізовувати на практиці та які дозволяють йому  успішно вирішувати визначені завдання. У освітньому процесі кафедри постійно використовуються досвід, озброєння та стандарти НАТО, створена сучасна навчально-матеріальна база, інноваційні (інформаційні) технології, тренажери, полігони, засоби автоматизації управління військами, зброєю, конструктивного моделювання бойової діяльності, сучасні високотехнологічні ОВТ тощо. Це також суттєво розширює можливості молодих спеціалістів щодо вибору професії та подальшого працевлаштування і професійного росту. Кафедра має потужний науковий потенціал: 2 доктора наук та 10 кандидатів наук. На кафедрі проходять навчання студенти із 37 закладів вищої освіти України.

Показово, що кафедрою військової підготовки НУОУ, за період із 2001 року донині, підготовлено більше чим 15 000 фахівців для військ. На сьогодні кафедра має потужний науковий потенціал: 2 доктора наук та 10 кандидатів наук. На кафедрі проходять навчання студенти із 37 закладів вищої освіти України.

Як розповідають на кафедрі, нині їх основним завданнями є забезпечення якісної підготовки висококваліфікованих офіцерів тактичної ланки управління за визначеним переліком військово-облікових спеціальностей (ВОС) та забезпечення якісної підготовки (допідготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації) фахівців для військ.

Які перспективи? Після закінчення навчання та присвоєння звання молодшого лейтенанта запасу випускники кафедри військової підготовки Національного університету оборони України імені Івана Черняховського можуть проходити військову службу за контрактом у Збройних Силах України та інших силових структурах України (Служба безпеки України, Державна прикордонна служба, Державна служба надзвичайних ситуацій, Головне управління розвідки, прокуратура, Міністерство внутрішніх справ, Національна гвардія України тощо). Під час прийому на державну службу в органи державного управління, в місцеві органи влади, державні та приватні підприємства у претендента на посаду враховується наявність підготовки за програмою навчання офіцера запасу та військового звання.

Які умови для проходження 4-місячної підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу?

4 місячну військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу на добровільних засадах можуть пройти громадяни, які мають ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Громадяни України, які мають статус військовослужбовця, на кафедру військової підготовки не приймаються.

Навчання буде проводитись щодня з понеділка по суботу за військово-обліковою спеціальністю: застосування механізованих підрозділів.

Кандидати на навчання надають встановлений перелік документів до Відбіркової комісії НУОУ, а саме:

  • Заява (видає Відбіркова комісія НУОУ);
  • Копія паспорта громадянина України (ст. 1,2,3,11) – 2 шт.;
  • Витяг до паспорта (якщо id-карта) – 2 шт.;
  • Копія картки платника податків – 2 шт.;
  • Копія свідоцтва про приписку (у дівчат за наявності) або військовий квиток (всі сторінки) – 1 шт.;
  • Автобіографія складена власноруч;
  • Фото 3х4 – 4 шт. (кольорові);
  • Копія диплому не нижче бакалавра та додатка щодо успішності (завіреного нотаріально або навчальним закладом)) – 1 шт.;
  • Копія посвідчення учасника бойових дій (за наявності) – 1 шт.;
  • Оригінал медичної довідки з районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату)) про придатність до навчання на кафедрі військової підготовки (надається після проходження кандидатом на навчання військово-лікарської комісії (ВЛК) у РТЦК та СП за місцем обліку або реєстрації.

Направлення на ВЛК видає Відбіркова комісія НУОУ. Наявність вищезазначеного комплекту документів та позитивний висновок ВЛК надає право (допуск) кандидату до складання вступних випробувань: оцінки рівня фізичної підготовки громадян; оцінка засвоєння громадянами програми допризовної підготовки й професійно-психологічного відбору.

Громадяни проходять військову підготовку за рахунок коштів, які надходять від фізичних осіб як плата за послуги у галузі вищої освіти, пов’язані з військовою підготовкою (за контрактом). Вартість навчання такої підготовки для вступників 2024 року за програмою підготовки офіцерів запасу терміном 4 місяці становить 29 000 грн.

Які умови для проходження річної підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу?

Річну військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу на добровільних засадах можуть пройти громадяни, які навчаються на 4-му курсі закладу вищої освіти, або мають ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Навчання громадян України здійснюється методом «військового дня» (один раз на тиждень) за військово-обліковими спеціальностями – застосування механізованих підрозділів й застосування десантно-штурмових підрозділів.

Кандидати на навчання надають встановлений перелік документів до Відбіркової комісії НУОУ, а саме:

  • підписана заява – для студентів 4-го курсу;
  • заява на ім’я Голови Відбіркової комісії НУОУ (через Відбіркову комісію НУОУ) для інших категорій громадян України;
  • копія паспорта – 2 шт. й витяг до паспорта (якщо id-карта) – 2 шт.
  • копія картки платника податків – 2 шт.;
  • посвідчення про приписку (крім дівчат) – 2 шт або військовий квиток – 1 шт.;
  • автобіографія складена власноруч;
  • фото 3х4 – 4 шт. (кольорові);
  • довідка з деканату про форму навчання та середній бал успішності за попередні семестри навчання (екзамени, заліки) – для студентів 4-го курсу;
  • копія диплому (завіреного нотаріально або навчальним закладом) не нижче бакалавра та додатка щодо успішності – для інших категорій громадян України;
  • оригінал медичної довідки з районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) про придатність до навчання на кафедрі військової підготовки (надається після проходження кандидатом на навчання лікарської комісії (ВЛК) у РТЦК та СП за місцем обліку. (Направлення на ВЛК видає Відбіркова комісія НУОУ).

Наявність вищезазначеного комплекту документів та позитивний висновок ВЛК надає право (допуск) кандидату до складання вступних випробувань: оцінка рівня фізичної підготовки громадян; оцінка засвоєння громадянами програми допризовної підготовки; професійно – психологічний відбір.

Громадяни проходять військову підготовку за рахунок коштів, які надходять від фізичних осіб як плата за послуги у галузі вищої освіти, пов’язані з військовою підготовкою (за контрактом). Вартість навчання такої підготовки для вступників 2024 року за програмою підготовки офіцерів запасу терміном 1 рік становить 29 000 грн.

Які умови для проходження дворічної підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу?

Дворічну військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу на добровільних засадах можуть пройти громадяни, які здобувають, або мають ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Навчання громадян України здійснюється методом «військового дня» без відриву від основного місця навчання, роботи протягом 2 років, після успішного проходження конкурсного відбору за 15 військово-обліковими спеціальностями. Навчання громадян України здійснюється методом військового дня (один раз на тиждень) за наступними військово-обліковими спеціальностями:

  • Застосування механізованих підрозділів;
  • Застосування артилерійських підрозділів;
  • Застосування десантно-штурмових підрозділів;
  • Застосування з’єднань, військових частин і підрозділів морської піхоти;
  • Застосування військових частин і підрозділів протитанкових керованих ракетних комплексів (ПТКРК);
  • Застосування інженерно-технічних підрозділів;
  • Застосування інженерних, дорожньо-будівельних та містобудівельних підрозділів;
  • Математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем, систем захисту інформації та кібернетичної безпеки;
  • Організація пожежної безпеки;
  • Організація продовольчого, речового, шкіперського і торговельно побутового забезпечення;
  • Організація морально-психологічного забезпечення;
  • Застосування танкових підрозділів;
  • Організація експлуатації та ремонту бронетанкової техніки;
  • Фінансове забезпечення і економіка бойової та господарської діяльності військ (сил);
  • Соціальна психологія.

Кандидати на навчання надають встановлений перелік документів до Відбіркової комісії НУОУ, а саме:

  • заява;
  • інші категорії громадян України – заява на ім’я начальника НУОУ (через Відбіркову комісію НУОУ).
  • копія паспорта – 2 шт.; – витяг до паспорта (якщо id-карта) – 2 шт.;
  • копія картки платника податків – 2 шт.;
  • копія посвідчення про приписку (крім дівчат) – 2 шт. або військового квитка – 1 шт.;
  • автобіографія складена власноруч;
  • фото 3х4 – 4 шт. (кольорові);
  • довідка з деканату про форму навчання та середній бал успішностіза попередні семестри навчання (екз., заліки) – для студентів 4го курсу;
  • копія диплому (завіреного нотаріально або навчальним закладом) не нижче бакалавра та додатка щодо успішності – для інших категорій громадян України;
  • оригінал медичної довідки з військкомату про придатність до навчання на кафедрі військової підготовки (надається після проходження кандидатом на навчання лікарської комісії (ВЛК) у РТЦК та СП за місцем обліку.
  • (Направлення на ВЛК видає Відбіркова комісія НУОУ)

Наявність вищезазначеного комплекту документів та позитивний висновок ВЛК надає право (допуск) кандидату до складання вступних випробувань: оцінка рівня фізичної підготовки громадян; оцінка засвоєння громадянами програми допризовної підготовки й професійно психологічний відбір.

Громадяни проходять військову підготовку за рахунок коштів, які надходять від фізичних осіб як плата за послуги у галузі вищої освіти, пов’язані з військовою підготовкою (за контрактом). Вартість навчання такої підготовки для вступників 2024 року за програмою підготовки офіцерів запасу терміном 2 роки становить 29 000 грн.

Громадяни України, які мають статус військовослужбовця, на кафедру військової підготовки не приймаються.

Після закінчення навчання на кафедрі військової підготовки разом з дипломом про вищу освіту Ви отримаєте звання молодшого лейтенанту запасу згідно обраної Вами військово-облікової спеціальності.

Поза тим, кафедра військової підготовки вже анонсувала графік проведення днів відкритих дверей на 2024 рік – вони відбудуться 15 лютого, 13 березня, 4 та 23 квітня, 7 та 29 травня, 10 та 26 червня, 9 та 22 липня, 7 та 27 серпня, 10 та 26 вересня, 15 жовтня, 14 листопада та 17 грудня 2024 року.

Час найближчої зустрічі в он-лайні: 15 лютого 2024 року  о 15:00 годині

Підключитися до конференції можна в «Zoom»: https://bit.ly/49asoGP

Ідентифікатор конференції: 503 217 2686

Код доступу: KVPNUOU

Адреса відбіркової комісії: Національний університет оборони України імені Івана Черняховського,  КПП № 3 університету,  м. Київ, 03049, вул. Авіаконструктора Антонова, 2/32, каб. 2а.

Додаткова інформація: 063-519-56-17, 044-271-09-72

Інформація щодо наступних днів відкритих дверей: https://www.facebook.com/kafedraviiskovoyi

Офіційний сайт Кафедри військової підготовки Національного університету оборони України: https://nuou.org.ua/u/stru/centers/kvp/

Електронна адреса:  vsofficerzapasa@gmail.com kafedraviiskovoyi@ukr.net

 

Інформацію розміщено на правах партнерства

Перейти до вмісту