Токсичні стосунки, соціальна згуртованість й фінансова грамотність, мафія і кіно: новий дайджест подій від соціально-гуманітарного відділу УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Токсичні стосунки, соціальна згуртованість й фінансова грамотність, мафія і кіно: новий дайджест подій від соціально-гуманітарного відділу УГСП

Передостанні тижні осені та перші дні грудня ознаменувалися одразу двома онлайн заходами з програми «Career Lab». На заняттях працювали надвизначенні необхідних професійних навичок, сильних та слабких сторін. Спілкувалися про покрокове планування карєрного розвитку. Також за допомогою діагностики виявили й актуалізували професійні інтереси, здібності та потенціал. Про усі заходи у традиційному дайджесті подій соціально-гуманітарного відділу.

16 листопада

16 листопада провели два заняття з домедичної допомоги «Знання та навички, що рятують життя» для учнів Циблівського ліцею. Говорили про власну безпеку, види кровотеч та методи зупинки кровотечі. Практично відпрацювали накладання турнікета.

Також у цей день відбувся тренінг «Токсичні стосунки». Поспілкувалися зі студентами про сексуальне здоров’я, засоби контрацепції, протидію гендерно зумовленому насиллю, розвінчували міфи про тілесні процеси та токсичність у соціумі. Тренінг виявився дуже повчальним та корисним.

21 листопада

Поряд з тим в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі завершився місяць домедичної допомоги – 21 листопада був проведений крайній тренінг «Знання та навички, що рятують життя» (зупинка кровотечі) для студентів факультету природничої освіти та факультету фінансово-економічної і професійної освіти. На занятті відпрацювали навички, що рятують життя, навчилися самостійно накладати турнікет та зупиняти кровотечу. Підсумовуючи цілий місяць, можна впевнено сказати, що наразі й наповсякчас надважливо вміти правильно надавати першу домедичну допомогу.

На завершення цього дня студенти пограли в рольову гру «Мафія». Весело проведений час у чудовій компанії пройшов круто. Разом здогадувалися, хто ж заховався за тематичними картками, багато сміялися та чудово провели час.

23 листопада

23 листопада було проведено відразу два тренінги з домедичної допомоги «Знання та навички, що рятують життя» (Зупинка кровотечі) для учнів Хоцьківської гімназії. Говорили про екстремальні ситуації в повсякденному житті, безпеку, види та методи зупинки кровотечі. Практично навчилися накладати турнікет.

Також у цей день на занятті «Життя у війні. Навчання технік зцілення» ми розбиралися з тим, що таке ресурси і навіщо вони нам, пропрацювали наші емоційні стани та свої ресурсні можливості, вчилися усвідомлювати власні потреби й джерела енергії.

Наостанок доби в УГСП пройшов черговий мовний клуб з британським чаюванням. Цього разу обговорили традиції та особливості британської культури та мовлення, скуштували смаколики. Впевнено будували діалоги, відкрили для себе та вивчили нові ідіоми та фразові слова характерні для щоденного вжитку у Великій Британії.

28 листопада

Ця й наступна дата ознаменувалися трьома тренінги «Соціальна згуртованість» для учнів Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха. 28-29 листопада та 1 грудня учасники тренінгів визначили свої ідентичності, дізналися: що таке соціальна згуртованість та соціальні групи; які чинники впливають на формування соціальної згуртованості в їхній громаді, та як прийняття себе та різноманіття інших може стати фактором гармонійного розвитку суспільства.

Ще 28 листопада відбулося чергове заняття з елементами тренінгу «Життя у війні. Навчання технік зцілення». Попрацювали з молоддю Переяславської громади. На тренінгу ми познайомилися з інтерактивною виставкою «Mental trek» на прикладі станцій «Живи, дихай, відчувай», «Коло допомоги», «Mental quest». Учасники розширили свій кругозір та обізнаність про психологічне благополуччя. За допомогою історій та інтерактивних завдань пригадали, що таке стрес і як він впливає на наше фізичне і психічне здоров’я.

30 листопада

30 листопада для студентів факультету технологічної і математичної освіти відбувся захід програми з розвитку фінансової грамотності. Студенти дізналися про: фінансову грамотність для початківців та з чого варто починати свій шлях; як стати підприємливою особою. Поговорили про дорожню карту підготовки бізнес-плану. Студенти активно долучалися до обговорення та з нетерпінням чекають на продовження.

1 грудня

1 грудня відбувся тренінг для учнів Хоцьківської гімназії з домедичної допомоги «Знання та навички, що рятують життя» (Серцево-легенева реанімація). Говорили про принципи надання домедичної допомоги, виклик швидкої допомоги та послідовність проведення СЛР. Практично учні відпрацювали відновне положення та СЛР.

Також у цей день відбулася розважальна гра «Музичний крокодил» для учнів Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха. За допомогою гри ми перевірили, наскільки добре наші учасники сприймають та розрізняють різний характер музики.

Поза тим, молодіжний простір «ТВіСТ» продовжує допомагати молоді у професійному самовизначенні. 1 грудня на тренінгу «Як обрати професію?» в межах програми «career lab», з учнями Переяславського ліцею імені Івана Мазепи досліджували свої якості за допомогою профорієнтаційних методик та дізнавалися про актуальну ситуацію на ринку праці в Україні.

Кінопокази

19 та 28 листопада, 1 грудня студенти та жителі міста переглянули декілька культових українських кінострічок.  Відвідувачі після кінопоказу залишили університет в гарному настрої та з новими побажаннями, що б хотіли переглянути надалі. Дякуємо FilmUA за можливість показу фільму.

Заходи відбувалися у рамках грантової програми «Тримай», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW у партнерстві з ГО «Академія розвитку громадянського суспільства»

 

Пресцентр cоціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту