УГСП відзначатиме 301-річницю від дня народження Григорія Сковороди 29 листопада та 5 грудня: програма заходів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > УГСП відзначатиме 301-річницю від дня народження Григорія Сковороди 29 листопада та 5 грудня: програма заходів

У 2023 році Україна та світ відзначить вже 301-річницю від дня народження видатного українського філософа, богослова, поета, музиканта, педагога Григорія Сковороди. Звісно ж, не забудемо про цю дату й ми – родина Університету в Переяславі, що гордо носить ім’я Григорія Савича.

29 листопада та 5 грудня 2023 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбудеться ряд культурно-мистецьких та наукових подій в країні, які вкотре згуртують науковців, краєзнавців й шанувальників творчості найвидатнішого любомудра нашої нації не лише з альма-матер, але й з усіх куточків України. Знайомимо вас з програмою заходів до вшанування пам’яті Григорія Сковороди в УГСП.

Середа, 29 листопада 2023 року11:00

Конференц-зал імені В.Сухомлинського

  • Презентація мелодій Григорія Сковороди у виконанні солістів ансамблю «Благовість» генеральною директоркою Національного заповідника «Софія Київська» Нелею Куковальською.
  • Презентація фільму «Григорій Сковорода. Світе, я йду до тебе!» за авторством українського політика, дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Лівані (2016-2022) Ігоря Осташа.
  • Презентація Світлиці Григорія Сковороди в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.
  • Презентація авторського тканого гобелена кандидатки педагогічних наук, доцентки кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі.
  • Виставка мистецьких творів до вшанування пам’яті Григорія Сковороди (кафедра образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі)

Вівторок, 5 грудня 2023 року11:00

Конференц-зал імені В.Сухомлинського

  • Підведення підсумків X всеукраїнського творчого конкурсу «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє».
  • Виступ хорової капели факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі під орудою Анатолія Мартинюка, доктора педагогічних наук, професора, професора кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання.
  • Презентація книги Дарини Блохин «Ноосферний сковорода поза простором і часом. Вибрані праці. Том ХІ» доктором, професором, президентом Німецько-українського наукового об’єднання імені Юрія Бойка-Блохина, головою родинного музею-архіву Юрія Бойка-Блохина при Університеті Григорія Сковороди в Переяславі Дариною Блохин.
  • Нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє».

Ті, хто з різних причин не зможу бути присутнім у дні вшанування в УГСП наживо, може долучитися до заходів у обидва дні в онлайн-режимі, з допомогою підключення на платформі Microsoft Teams: https://bit.ly/3SXuUve.

Запрошуємо до участі в анонсованих заходах всіх, хто хоче осмислити життя та творчість українського просвітителя-гуманіста Григорія Сковороди й історію рідної Батьківщини крізь призму сучасності.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту