Кінопокази, «Lip Sync Battle», домедична допомога та інші навички що зцілюють та рятують життя: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Кінопокази, «Lip Sync Battle», домедична допомога та інші навички що зцілюють та рятують життя: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Соціально-гуманітарний відділ Університету Григорія Сковороди в Переяславі спільно з ГО «Академія розвитку громадянського суспільства» знову збагатив тиждень сковородинівців та, навіть, мешканців Переяславщини, низкою заходів та тренінгів, зокрема з домедичної допомоги та знань і навичок, що рятують життя. Але про все по черзі. До вашої уваги новий щотижневий дайджест подій.

12 та 15 листопада

У ці дні студенти та жителі міста переглянули декілька культових українських кінострічок. Відвідувачі після кінопоказу залишали зал в гарному настрої та з новими побажаннями стосовно того, що б хотіли переглянути надалі. За можливість показу фільмів вдячні компанії FilmUA.

14 листопада

У цей день на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі тренерка Тетяна Губар провела заняття з домедичної допомоги (зупинка кровотечі) для студентів факультету української та іноземної філології та соціально-психологічному факультету. Відпрацювали навички, що рятують життя, навчилися самостійно накладати турнікет та зупиняти кровотечу.

16 листопада

У цей день завітали в Циблівський ліцей з тренінгом «Знання та навички, що рятують життя». З учасниками поговорили про екстремальні ситуації в повсякденному житті та відпрацювали навички, що рятують життя.

Також сковородинівці відзначили Міжнародний день студента. Вперше в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі він відбувався у форматі «Lip Sync Battle», який, направду, згуртував сковородинівців. Подія охопила одразу чотири українських хіти: факультет природничої освіти спільно з факультетом гуманітарної освіти і соціальних технологій презентували хіт Дмитра Монатіка «Кожний раз»; факультет української та іноземної філології разом з факультетом фінансово-економічної і професійної освіти відтворили на сцені хіт NK та Артема Пивоварова «Там у тополі»; соціально-психологічний факультет спільно з факультетом мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології продемонстрували своє бачення нетлінного хіта Вєрки Сердючки «Dancing Lasha Tumbai». Завершували святковий концерт хітом, який у 2006 році приніс перемогу Україні на Євробаченні, факультет технологічної і математичної освіти разом з факультетом фізичної культури, спорту і здоровʼя – презентували пародію на пісню Руслани «Дикі танці». Також в ході концерту розіграли фірмовий годинник та футболку університету.

17 листопада

У п’ятницю традиційно зустрілися на тренінгу «Життя у війні. Навчання технік зцілення». На занятті говорили про особливості сприйняття стресової події на рівні розуму, тіла, емоцій. Та за допомогою арт-терапевтичних технік пропрацьовували страхи, активізували внутрішні ресурси та розширювали зону комфорту.

Заходи відбуваються в рамках грантової програми «ТРИМАЙ», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW.

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту