«Життя у війні», «Музичний крокодил», «Лідерство і комунікація»: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Життя у війні», «Музичний крокодил», «Лідерство і комунікація»: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Сковородинівці вже звикли до того, що кожен новий тиждень в УГСП рясніє різноманітними заходами та тренінгами. Соціально-гуманітарний відділ альма-матер знову підсумовує основні події минулого тижня у своєму традиційному дайджесті для нашого сайту.

Мовний клуб

У понеділок 6 листопада відбулося чергове зібрання мовного клубу в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Цього разу працювали над побудовою речення, вчили нові слова та практикували здобуті знання. У ігровій формі дізналися цікаві факти про Велику Британію та США. Праця була продуктивною.

Заняття з домедичної допомоги

Також 6 та 9 листопада команда УГСП завітала в Циблівський ліцей, де говорили про екстремальні ситуації в повсякденному житті та відпрацювали навички, що рятують життя. Також 6 листопада на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі тренерка Тетяна Губар провела заняття з домедичної допомоги (зупинка кровотечі) для студентів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я та факультету технологічної і математичної освіти. Відпрацювали навички, що рятують життя, навчилися самостійно накладати турнікет та зупиняти кровотечу.

«Музичний крокодил»

7 жовтня відбулася розважальна гра «Музичний крокодил» між учнями Переяславської гімназії №1 та №2. За допомогою гри перевірили, наскільки добре учасники сприймають та розрізняють різний характер музики.

Заходи з підвищення фінансової грамотності

7 та 8 листопада для студентів факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології провели перший та другий захід програми з розвитку фінансової грамотності. Студенти дізналися про: фінансову грамотність для початківців та з чого варто починати свій шлях; як стати підприємливою особою. Поговорили про дорожню карту підготовки бізнес-плану. Студенти активно долучалися до обговорення та з нетерпінням чекають на продовження.

Кінопокази

5 та 7 листопада в УГСП розпочався місяць комедійних фільмів – студенти та жителі міста переглянули декілька кінострічок. Це прекрасна нагода перед сесією трохи посміятися та провести час з друзями.

Гра «З Україною в серці»

8 листопада в актовій залі університету відбулася розважально-патріотична гра «З Україною в серці». Вікторина складалася із шести раундів та фіналу, де студенти активно здогадувалися, що сховано в коробках, перевіряли свій рівень української мови, здогадувалися «Хто я?», поверталися назад до школи та відповідали на цікаві запитання. Вітаємо команду №1 з перемогою у вікторині, у складі студентки факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Катерина Тригубчук, студентки факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Юлія Дудка, студентки факультету педагогічної освіти, психології і соціальної роботи Софії Пекарської і студентки факультету української та іноземної філології Ангеліни Лопушан. Дякуємо, усім учасникам та глядачам за приділений час.

Тренінг «Лідерство та комунікація»

9-10 листопада на базі Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха відбувся тренінг «Лідерство та комунікація». Тренерка Анна Сахно поспілкувалася одразу з двома підгрупами учнів різного віку. На тренінгу учасники визначили сутність лідерства та які практичні навички та інструменти комунікації мають бути в арсеналі справжнього лідера. Виконуючи практичні вправи, учні опанували реальне застосування набутих навичок.

«Вільний мікрофон»

Молодіжний простір «ТВіСТ» разом з факультетом мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології 9 листопада провів захід у форматі «Вільний мікрофон» приурочений до Дня української писемності та мови. Разом поспівали українських пісень, послухали чудові вірші та дуже затишно провели вечір четверга. Тішимося, що наші студенти не тільки талановиті, а й чудово розуміються в українській поезії та музиці.

«Життя у війні. Навчання технік зцілення»

Завершився тиждень тренінгом від кандидата психологічних наук, доцента кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Альони Іващенко під назвою «Життя у війні. Навчання технік зцілення». На занятті учасники досліджували, як реагує тіло на негативні емоції, вчили і практикували техніки релаксації та розслаблення.

Заходи відбулися в рамках грантової програми «Тримай», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW у партнерстві з ГО «Академія розвитку громадянського суспільства».

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту