Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > УГСП підготував та захистив нову докторку філософії – вітаємо Тетяну Мольдерф

13 листопада 2023 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського спеціалізованою разовою Вченою радою за спеціальністю  011 Освітні, педагогічні науки було прийнято до захисту дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії Мольдерф Тетяни Михайлівни на тему: «Формування академічної вокально-виконавської культури майбутніх викладачів мистецьких шкіл у фахових коледжах».

Науковим керівником роботи виступила Тетяна Мартинюк доктор мистецтвознавства, професор, завідувачка кафедри музичного мистецтва і методики навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Повідомляється, що актуальність теми дослідження зумовлена виявленням суперечностей, які виникають у процесі підготовки кваліфікованого викладача співу, спроможного успішно здійснювати професійну діяльність на основі ефективного впровадження академізації освітнього процесу в мистецьких школах. На основі результатів аналізу досліджень з філософії, культурології, музикознавства, театрознавства, психології, педагогіки було визначено актуальний понятійний тезаурус.

«Порівняльний аналіз нормативних документів фахових мистецьких коледжів України підтвердив нашу думку, що ресурс для формування академічної вокально-виконавської культури у структурі підготовки майбутніх викладачів мистецьких шкіл у фахових коледжах використовується не повною мірою.», – серед інших йдеться в анотації до дисертації.

Наукова спільнота високо оцінила актуальність дисертаційної роботи та її важливе теоретичне і практичне значення в умовах розвитку сучасної системи освіти в Україні.

Щиро вітаємо Тетяну Михайлівну з цією надзвичайно важливою подією. Бажаємо успішного втілення творчих та наукових задумів, натхнення у професійному рості і майбутніх наукових пошуків.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту