Halloween, мовний клуб, тінь як ресурс»: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Halloween, мовний клуб, тінь як ресурс»: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі знову збагатив життя сковородинівців низкою цікавих заходів, тренінгів і цікавих ігор. Соціально-гуманітарний відділ альма-матер знову підсумовує основні події минулого тижня у своєму традиційному дайджесті для нашого сайту.

Мовний клуб

Понеділок, 30 жовтня 2023 року, потішив студентів та місцевих мешканців ще одним незабутнім зібранням мовного клубу. До зустрічі вже не вперше приєднались не лише сковородинівці, а й містяни. Проведені дві години пролетіли непомітно та були вкрай продуктивними. Усі учасники вивчили, як ставити різні види запитань англійською мовою, а також вільно висловлювати вподобання та досягнення в житті. Зустріч пройшла в атмосфері дружності, де веселощі тісно переплелися з вивченням іноземної мови.

Серія тренінгів «Мінна безпека»

30 жовтня 2023 року, у молодіжному центрі «Зустріч» спеціалісти соціально-гуманітарного відділу провели зустріч з учнями гімназії села Гайшин. Основною темою обговорення стала «Мінна безпека». Під час цього заходу, була проведена цікава інтерактивна гра, спрямована на підвищення усвідомлення стосовно вибухонебезпечних предметів. Також учасники обговорили найбільш поширені стереотипи та помилкові уявлення на цю тему. Крім того, були надані поради щодо правил поведінки в разі обстрілів.

Також у цей день був проведений захід на тему: «Мінна безпека» для учнів Переяславського ліцею імені Івана Мазепи. Ця зустріч викликала великий інтерес серед підлітків. Під час заходу вони взяли участь у цікавих іграх, які підкреслили важливість усвідомлення того, що вибухонебезпечні предмети можуть чекати на нас будь-де.

31 жовтня 2023 року відбувся захід спрямований на поширення знань про вибухонебезпечні предмети та мінну безпеку був проведений для учнів ліцею села Великі Копані. Учасники заходу активно брали участь у дискусіях та отримували важливі навички для забезпечення своєї безпеки у подібних ситуаціях.

У четвер 2 листопада 2023 року, на запрошенням адміністрації Переяславської гімназії № 5, фахівці соціально-гуманітарного відділу відвідали гімназію, щоб провести важливе заняття з мінної безпеки. Учні активно приєднувалися до обговорення та розв’язували практичні завдання. Під час зустрічі використали реальні приклади, щоб детально проаналізувати ключові аспекти мінної безпеки.

Гра «Мафія»

Увечері, 30 жовтня 2023 року, спільно з факультетом української та іноземної філології провели гру в «Мафію». За тематичними картками та інтригуючими ролями приховувалися справжні майстри маніпуляцій, а студенти розкривали ідентичність «злочинців» у захопливих розслідуваннях. Атмосфера була настільки цікавою, що величезна кількість сміху та емоцій переплелися, перетворюючи цей вечір на незабутню пригоду. Студенти відкрили для себе абсолютно новий спосіб спілкування та взаємодії, що створило особливу згуртованість і теплу атмосферу серед учасників.

Тренінг «Фінансова грамотність»

У останній день жовтня, на завершення місяця, студенти мали можливість взяти участь у двох цікавих тренінгах з програми «Фінансова грамотність». Факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій ознайомився з найважливішими секретами фінансового успіху, особистісної ефективності, управління фінансами та підприємництва. Водночас студенти факультету природничої освіти обговорили аспекти управління фінансами, особливості підприємництва, підприємливість і підприємницьку компетентність з усіма її складовими. Учасники тренінгів були активно залучені до дискусій та з нетерпінням чекають наступних подій у рамках програми.

У четвер, 2 листопада 2023 року, було проведено одразу два тренінги з програми «Фінансова грамотність». Студенти факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій отримали можливість ознайомитися з основами бізнес-планування. Тренінг містив в собі питання про принципи підготовки якісного бізнес-плану та типові помилки, які початківці зазвичай роблять у бізнес-плануванні. Студенти факультету природничої освіти дізналися більше про бізнес-плани та їх різноманітні стилі та можливості розробки. Тренінг був спрямований на розширення їхніх знань у цій важливій сфері.

Вечірка до Halloween-а

Щороку в останній день жовтня, весь світ відзначає свято Halloween. Святкують його і студенти УГСП. Ще ближче до вечора, коридори університету заполонила велика кількість студентів, які прийшли в неймовірно оригінальних образах, щоб продемонструвати свою креативність та зануритися в атмосферу свята. Цього року найкращий косплей втілила в життя студентка факультету педагогічної освіти, психології і соціальної роботи Олександра Євсеєнко. Протягом вечора, сковородинівці не тільки продемонстрували свої яскраві костюми, але й весело провели час. Було організовано цікаві ігри та танці, які дозволили кожному відчути атмосферу свята. Студенти мали можливість виявити свій талант у творчих конкурсах і змагатися за призи та нагороди.

Перегляди кінофільмів

Минулий тиждень подарував два захопливі кінопокази – 29 жовтня та 2 листопада. Вони припали до душі студентам та містянам які їх відвідали.  Хоча місяць моторошних фільмів закінчився, команда соціально-гуманітарного відділу вже працює над наступними кінопоказами, обіцяючи, що вони будуть ще більш захопливими та незабутніми.

Тренінг «Тінь як ресурс»

У перший день листопада у Молодіжному просторі «Зустріч» відбувся інформативний тренінг «Тінь як ресурс». Під час цього заходу учасники вивчали методи ідентифікації своїх «темних» аспектів, навчалися зцілювати та приймати їх використовуючи методику Нейрографіки. Ця техніка дозволила учасникам висловити свої думки та почуття за допомогою малюнків, а зокрема «Шляху до успіху». Кожен учасник мав змогу уважно продумати свій власний шлях до досягнення цілей, визначити перші кроки для їх реалізації.

Цей тренінг дав учасникам можливість глибше пізнати себе, прийняти свої тіні та відкрити внутрішні ресурси для особистого зростання. Він став подорожжю у світ внутрішньої свідомості та сприяв розвитку особистих потенцій.

Тренінг «Лідерство»

1 та 3 листопада на базі Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха досвідчена тренерка Анна Сахно провела тренінг «Лідерство». Тут учасники не лише дізналися, що насправді означає бути лідером, але і розглянули ключові риси, які, на їхню думку, характеризують справжнього лідера. Під час заходу учасники активно взяли участь в дискусіях та вправах, що дозволило краще зрозуміти сутність лідерства. У результаті тренінгу учасники обговорили, наскільки їхні власні уявлення про лідерство збігаються з характеристиками справжнього лідера у їхньому колективі. Це був дуже плідний обмін думками та досвідом, який надихнув всіх на подальший розвиток та підвищення лідерських якостей.

«Career Lab»

Продовжується ініціатива «Career Lab» спрямована на допомогу молоді у професійному самовизначенні. 3 листопада фахівці відвідали Переяславську гімназію №4, де провели захопливе заняття на тему «Як отримати професію?». Сповнені ентузіазму учні 9 класу приєдналися до цього заходу й занурилися у світ професій. Їм допомогли діагностувати власні інтереси та здібності, а також разом проаналізувати ринок праці в Україні.

«Наша мета – допомогти молоді краще розуміти можливості, які вони мають у майбутньому та як можуть розвивати свою кар’єру. Ми віримо, що ця ініціатива сприятиме молоді в професійному рості та самовизначенні», – зазначають ініціатори.

Тренінг «Життя у війні. Навчання технік зцілення»

Тиждень завершився тренінгом «Життя у війні. Навчання технік зцілення». Учасники цього тренінгу вивчали ефективні техніки, які допомагають боротися з негативними сновидіннями та нічними кошмарами. Головна мета цього заходу – навчити учасників контролювати негативні емоції, які виникають під час таких снів. На занятті учасники мали можливість вдосконалити свої навички та заспокоїти свій розум. Наша команда вірить, що такі навички можуть стати цінним інструментом для кожного, хто стикається із негативними сновидіннями.

Заходи проводились у рамках грантової програми «Тримай», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW у партнерстві з ГО «Академія розвитку громадянського суспільства».

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту