У вівторок у «Відкритий університет» завітає український журналіст, солдат Збройних Сил України Павло Казарін

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > У вівторок у «Відкритий університет» завітає український журналіст, солдат Збройних Сил України Павло Казарін

У вівторок, 7 листопада 2023 року, о 13:00 у конференц-зала імені Василя Сухомлинського у рамках проєкту «Відкритий університет» відбудеться зустріч з українським журналістом та телеведучим, публіцистом, колумністом видання «Українська правда», солдатом Збройних Сил України, володарем Премії імені Георгія Гонгадзе та Премії імені Юрія Шевельова Павлом Казаріним.

У 2021 році вийшла його книга «Дикий Захід Східної Європи», що стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС» (2022) у категорії «Есеїстика». Це подорожні записки людини, яка залишила свій дім, аби залишитися вдома. Авторська хронологія новітньої української історії. Це спроба підсумувати все, що нас змінило, і все, що лишилося незмінним. Війна занурила Україну в дискусії про саму себе.

Павло Казарін на зустрічі розкаже про «Дикий захід східної Європи» та як війна змінює нас. Обговоримо процес створення книги, трансформації в армії з приходом людей без військового досвіду, мотивацію захисників і зміни в країні, які спричинила війна.

Поза тим, говоритимемо про все, що турбує зараз і цивільних, і військових – про реалії українсько-російської війни, побачені очима непрофесійного військового, бойове побратимство, мобілізацію і соціальний контракт з державою, зміни ідентичності людини, формування сучасного інформаційного простору нашої країни, загрози виборчому процесу під час воєнного стану, прогнози щодо можливої «другої фази» війни та історичний шанс України переписати свою біографію і військові підручники для професіоналів всього світу.

Незмінними організатором зустрічі стануть Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю й Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету Григорія Сковороди в Переяславі.  У 2023 році проведення цього проєкту є можливим ще й завдяки програмі «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту