На початку листопада гостем «Відкритого університету» стане український письменник та журналіст Руслан Горовий

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > На початку листопада гостем «Відкритого університету» стане український письменник та журналіст Руслан Горовий

Початок листопада ознаменується для Університету Григорія Сковороди в Переяславі довгоочікуваним поверненням загальноулюбленого проєкту «Відкритий університет». Письменник та співзасновник видавництва «ТаТиШо», український журналіст, автор відомого проєкту «Служба розшуку дітей», режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту «Так працює пам’ять», музикант та поет – ні, це не перелік всіх гостей цього сезону. Це все про одну, але досить різнобічну постать, з якою ми дуже хочемо ближче познайомити усіх вас – Руслана Горового.

Зустріч відбудеться у прийдешню середу, 1 листопада, о 13:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського, у разі повітряної тривоги – в укритті корпусу №1.

Руслан Горовий вважає своїм головним життєвим завданням навернення «іновірців» в українство. Робить це як письменник, музикант відомий слухачам ще й за псевдонімом «Uki John», член волонтерської групи «Цигани» яка опікується як військовими так і людьми на деокупованих територіях, зокрема Київщині.

У ході зустрічі головний режисер «Магнолії-ТВ» розповість про історію заснування легендарної «Служби розшуку дітей», яка нині, окрім інших напрямів діяльності, займається документування військових злочинів росіян.

Серед інших видань, які, принагідно, можна буде придбати під час зустрічі, автор численних збірок повістей та оповідань презентує свою нову книгу «Жили собі люди». Це його перше документальне видання, в якому автор зафіксував те, що бачив на деокупованих територіях.

«Ця книжка – присвята всім, хто вже не може розказати свою історію, тим, кого вбили російські окупанти», – написав у передмові автор.

Також, з-поміж багатьох надважливих тем, говоритимемо й про проєкт «Так працює пам’ять» – мистецьку, музичну, міжавторську ініціативу, яку Горовий розпочав 2019 року, присвячену пам’яті юного громадського активіста Дані Дідіка, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року і всіх, хто віддав життя за незалежність України. Руслан Горовий розповість про мистецькі надбання цього проєкту та боротьбу за присвоєння назві школи №11 Харкова, в якій вчився хлопець, його імені.

Словом, немає жодних необ’єктивних причин, які б мали завадити вам завітати на цю зустріч – вона буде абсолютно вікопомною та змістовною. Така розмова, без перебільшень, буває раз у багато років. Не прогавте зустріч з мегацікавою і продуктивною особистістю, відмінним прикладом безмежної любові та ще більшої відповідальності за нашу рідну Батьківщину.

Незмінними організаторами зустрічі стануть Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю й Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету Григорія Сковороди в Переяславі. У 2023 році проведення цього проєкту є можливим ще й завдяки програмі «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту