Домедична допомога, кіноперегляди жахів, тренінги з фінграмотності та технік зцілення: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Домедична допомога, кіноперегляди жахів, тренінги з фінграмотності та технік зцілення: дайджест подій минулого тижня від соціально-гуманітарного відділу університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі й надалі несе користь та задоволення студентам, надаючи широкий спектр заходів, навчальних тренінгів та незабутніх емоцій. Кожен тиждень в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі максимально насичений подіями, що розширюють культурне сприйняття та збагачують життєвий досвід студентів. Соціально-гуманітарний відділ альма-матер підсумовує основні події минулого тижня у своєму традиційному дайджесті для нашого сайту.

Понеділок, 16 жовтня - Тренінг домедичної допомоги «Знання та навички, що рятують життя»

Цей захід відвідали студенти факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій. Під час тренінгу сковородинівці говорили про власну безпеку та екстремальні ситуації в повсякденному житті. Також мали чудову нагоду відпрацювати навички, що рятують життя людей та навчилися самостійно накладати турнікет й зупиняти кровотечу.

Вівторок, 17 жовтня - Навчання з домедичної допомоги для учнів гімназії №2

Також Університет Григорія Сковороди в Переяславі взяв на себе ініціативу з розповсюдженню знань про домедичну допомогу серед учнів Переяславської гімназії №2. На зустрічі обговорили наслідки порушення безпеки. Усі учасники тренінгу мали змогу активно долучитися до обговорення та практичного закріплення своїх знань.

Кіноперегляди моторошних фільмів

Місяць моторошних фільмів триває, тому 17 жовтня та 22 жовтня в актовій залі університету команда соціально-гуманітарного відділу влаштувала для сковородинівців перегляди українських фільмів жахів. Це відмінний спосіб розважитися і відчути атмосферу напруження та інтриги.

Середа, 18 жовтня - тренінг «Мінна безпека» та вечір настільних ігор

У середу, 18 жовтня 2023 року, сковородинівці завітали до Переяславської гімназії №2 з навчальним тренінгом по програмі «Мінна безпека». Разом з учнями поспілкувалися про основні правила безпеки та головні помилки.

Ближче до вечора того ж дня у залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» сковородинівці мали змогу відпочити в компанії друзів, пограти в настільні ігри та весело провести час. Наявність понад 18 нових настільних ігор робила цей вечір дійсно цікавим.

Четвер, 19 жовтня – Тренінг з розвитку фінансової грамотності

У четвер, 19 жовтня 2023 року, для студентів факультету фінансово-економічної і професійної освіти був проведений тренінг з розвитку фінансової грамотності. Цей захід надав можливість більше дізнатися про фінансову грамотність, ресурси для її покращення та принципи управління фінансами підприємства.

П’ятниця, 20 жовтня – Онлайн-спілкування про безпеку від саморобних вибухових пристроїв, тренінги «Життя у війні. Навчання технік зцілення» та «Я – Громада – Держава»

У п’ятницю 20 жовтня 2023 року, на онлайн-платформі «Zoom» пройшло спілкування зі здобувачем Червономаяцького закладу повної загальної середньої освіти Херсонської області, під час якої обговорили про небезпеку саморобних вибухових пристроїв та міні-пасток. Учні активно брали участь в обговоренні та демонстрували інтерес до теми.

Зранку цього ж дня у конференц-залі Сухомлинського психологиня, кандидат психологічних наук, доцентка кафедри практичної психології факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки та психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Альона Іващенко провела тренінг «Життя у війні. Навчання технік зцілення» та ознайомила студентів з моделями зцілення та резильєнтності для подолання наслідків травмуючих подій. Учасники зустрічі вчилися управляти візуальними образами травмівних подій, виконували вправи за допомогою яких змінювали картинки травматичних, болісних подій, що зринають у свідомості коли цього не хочеться. А також вчилися керувати власними емоціями та управляти страхами. На занятті кожен знайшов для себе свою найбільш комфортну техніку самодопомоги.

Наостанок тижня сковородинівці долучилися до тренінгів «Я – Громада – Держава». Перший такий тренінг був проведений для здобувачів освіти ліцею №1 Горностаївської селищної ради Херсонської області. Цикл було розпочато з дуже актуальної теми «Розвиток учнівського самоврядування», де учасники отримали можливість дізнатися більше про сутність та значення учнівського самоврядування. Також співрозмовники прийшли до висновку, що шкільне самоврядування є важливою ланкою у розвитку демократичного суспільства: вчить молодь брати на себе відповідальність, приймати рішення та активно впливати на події навколо себе. Цей тренінг дав учасникам можливість не лише отримати знання, а й поділитися своїми думками та досвідом.

Заходи були проведені у рамках грантової програми «Тримай», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW у партнерстві з ГО «Академія розвитку громадянського суспільства».

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту