Команда УГСП акумулювала 30 кілограм кришечок у рамках збору на БПЛА для ЗСУ: де та як можна надалі долучитися до акції

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Команда УГСП акумулювала 30 кілограм кришечок у рамках збору на БПЛА для ЗСУ: де та як можна надалі долучитися до акції

У суботу, 23 вересня 2023 року, добігає до свого завершення анонсований у червні за ініціативи Університету Григорія Сковороди в Переяславі в особі викладачки кафедри професійної освіти факультету фінансово-економічної та професійної освіти Марини Калашник та волонтерського відділу Студентської Ради університеті в особі Дани Махмудової проєкт по збору кришечок на безпілотні літальні апарати (БПЛА) для потреб Збройних Сил.

Як розповіли організатори, збір проводився у співпраці з досвідченими партнерами з одеської ініціативи «Місто Майбутнього – Пластик рятує життя» які займаються збором та переробкою пластикових відходів,  а їхні знання та експертиза допомагають  долучитись до переробки ініціативам з усієї країни. Також ініціатори забезпечують зв’язок з переробниками, які використовують зібрані кришечки як сировину для виготовлення нових продуктів. Ця співпраця дозволяє  забезпечити ефективний цикл використання пластикових відходів, максимально зменшити їх негативний вплив на довкілля та досягти цілі – новенький БПЛА для захисників.

Повідомляється, що основним завданням проєкту «Пластик рятує життя 2.0» було зібрати 3 мільйони кришечок у якнайшвидші строки. УГСП разом з небайдужими переяславцями активно  долучилась до збору та зібрала понад 30 кг кришечок. Результат проекту свідчить про активну участь та бажання студентів, переяславців, викладачів та співробітників університету допомагати Збройним Силам України.

Слід зазначити, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі внесли до локацій, тому його видно на інтерактивній google-карті

«Наразі збір продовжується, адже всі ми чекаємо якнайшвидшої перемоги. Тому потрібно ще більше допомагати нашим захисникам. Завдяки їх мужності, витривалості, жаги жити вільно і незалежно ми з вами можемо спокійно спати в своїх домівках, вільно дихати, зустрічатися з друзями, пити каву та відпочивати. Нагадуємо локації  та просимо не ігнорувати та приєднуватись до збору. Як тільки друзі волонтери з міста Одеса оголосять наступну ціль, ми про неї обов’язково повідомимо», – зазначають організатори й висловлюють слова вдячності волонтерці з команди «Нескорених» Ольгі Дризі, яка активно залучила додатково дві локації та контролювала збір.

Також, особлива подяка учням та дирекції Великокаратульській гімназії, які зібрали понад 5 кг кришечок.

Локації збору кришечок:

  • Спеціальні контейнери будуть розташовані біля охорони в Гуртожитку №1, Гуртожитку №2;
  • Ще один контейнер буде локалізований у холі головного та 2 корпусу університету;
  • Контейнер в магазині «Студент»;
  • Ємності в магазині «Технобуд» та магазин «Продукти» мікрорайон Карань.

Здавати кришечки – це важливий внесок і підтримка та вдячність нашим солдатам, які захищають нашу країну. Зробимо це разом, адже кожна кришечка важлива. Ти – важливий!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту