Як організувати навчання на курсах англійської мови онлайн

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Реклама > Як організувати навчання на курсах англійської мови онлайн

Курси англійської мови: як організувати дистанційне навчання

Вивчення англійської мови онлайн давно стало звичним форматом навчання. Дистанційні заняття такі ж ефективні та зрозумілі, як і очні — головне правильно організувати процесс. Зазвичай організатори курсів англійської мови пропонують студентам все необхідне для навчання: підручники, платформу для вивчення іноземної, додаткові матеріали, розмовні заходи, підтримку тощо. Але і студенти мають завчасно підготуватися до старту навчання. 

Нижче розглянемо кілька важливих моментів, на які потрібно звернути увагу учням онлайн курсів англійської. До того ж важливо займатися самостійно, тому розглянемо, як робити це ефективно та регулярно.

Завчасна підготовка до онлайн уроків дає змогу комфортно та ефективно займатися, не витрачати час на організаційні моменти

З чого почати навчання на курсах англійської мови

Сучасні курси англійської мови пропонують гнучкі графіки занять та гібридні форми навчання, щоб студент міг обрати для себе максимально оптимальний варіант. Тож до старту навчання продумайте, який варіант буде найкращим для вас — навчання зранку або ввечері, уроки тільки на вихідних або інтенсив тощо. Не забувайте про самостійну практику. Визначте для себе комфортний час, коли ви можете зробити домашнє завдання, подивитися англомовний контент, прочитати главу книги, послухати епізод подкасту і т.д. 

Також важливо врахувати наступні технічні аспекти:

  • підготовка необхідного обладнання: гаджет для онлайн занять, стабільне інтернет-з’єднання, вебкамера, мікрофон і навушники для комунікації та слухання;
  • встановлення відповідного програмного забезпечення: залежно від вашого курсу та школи англійської, вам може знадобитися встановити платформи для відеоконференцій (Zoom, Skype, Google Meet тощо), навчальне програмне забезпечення;
  • реєстрація на навчальній платформі та платформах для відеоконференцій: завчасно заведіть профіль та ознайомтеся з інструментами та функціоналом платформ, за допомогою яких буде проводитися навчання.

Про все це потрібно пам’ятати і перед початком уроку: оберіть тихе, зручне місце з гарним освітленням, перевірте роботу камери та мікрофону. 

Як ми зазначили вище, важлива і самостійна практика. Вона також потребує завчасної підготовки. Для початку визначте які формати, методики та типи вправ для вас найефективніші або можуть принести найбільшої користі. Наприклад, якщо вам потрібно покращити розмовні навички, то на додаток до навчання на курсах можна дивитися англомовний освітній чи розважальний контент, відвідувати розмовні заходи, поповнювати словниковий запас побутовими фразами та сленгом. 

Різноманітність ресурсів, платформ та інструментів дає можливість студентам з будь-яким рівнем англійської та ступенем зайнятості займатися регулярно та різноманітно. Комбінуйте їх, щоб прокачувати різні навички. Навіть 15-20 хвилин практики в день допоможуть швидше досягти бажаного результату. 

 

Інформацію розміщено на умовах партнерства

Перейти до вмісту