Переяславу – 1116 років: сердечні вітання рідному місту від УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Переяславу – 1116 років: сердечні вітання рідному місту від УГСП

Переяслав – місто в яке неможливо не закохатись. Кожен його куточок вражає своєю теплою та затишною атмосферою.  Гуляючи його вулицями, ти, ніби, переносишся на кілька сотень років назад, а велика кількість історичних пам’яток дозволяє поринути в життя та історію наших пращурів.

Переяслав завжди був і залишається в центрі і України, і української історії – ще з 907 року, коли про це поселення біля витоку річок Трубежа і Альти згадує договір князя Олега з Візантією. Інший правитель Русі, Володимир Великий, заклав тут фортецю для захисту південних рубежів своєї держави від ординців. Тут навіть містилася митрополича резиденція, аж поки в Києві не побудували Софійський собор.

У 1239 році татарська навала зруйнувала місто. Проте Переяслав все одно відродився. Нині тут зосереджена велика кількість музеїв, які знайомлять з різноманітними сторонами життя і культури українців.

Дорогі переяславці!

З нагоди 1116-ї сторінки нашої благородної історії, Університет Григорія Сковороди в Переяславі надсилає найтепліші слова вітання з нагоди Дня міста. Нині цей день – не про свято, а про любов до рідної землі, про повагу до історії і культури, про наших Героїв, єдність і згуртованість наших дій, спрямованих на довгоочікувану Перемогу.

Неймовірно вдячні незламним захисникам та захисницям, за кожен  прийдешній день, можливість жити, працювати та мріяти. Дякуємо кожному, хто трудиться на благо нашого міста. Світла пам’ять землякам і сковородинівцям, які стали у ряди Небесного війська.

Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі, а кожен новий день додає нам віри, снаги та впевненості у завтрашньому дні. Усім мешканцям нашого славетного краю зичимо міцного здоров’я, сімейного затишку, достатку, щасливої долі і Божого благословення!

Усі досягнення, якими багатий Переяслав, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Не забувайте про це, докладайте до нашої спільної скарбниці свої знання і вміння.

Віримо в рідне місто, в Україну та її Перемогу! Впевнені, що невдовзі святкуватимемо день народження нашого славетного Переяслава під мирним небом вільної, незалежної України! 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту