Перегляд кінофільму, «Start Up» для першокурсників та «Студентський пікнік»: чим жили сковородинівці протягом тижня що минає (дайджест подій)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Перегляд кінофільму, «Start Up» для першокурсників та «Студентський пікнік»: чим жили сковородинівці протягом тижня що минає (дайджест подій)

Тиждень, що минає, був надзвичайно насичений та подарував сковородинівцям низку заходів та цікавих тренінгів. Розповідаємо про них у відновленому традиційному дайджесті подій який вперше у цьому навчальному році підготували фахівці соціально-гуманітарного відділу університету. Далі буде.

У понеділок, 11 вересня 2023 року, в рамках грантової програми «Тримай», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW у партнерстві з ГО «Академія розвитку громадянського суспільства» до Міжнародного дня українського кіно студенти мали змогу переглянути фільм «Захар Беркут». Це американсько-український художній фільм 2019 року режисерів Ахтема Сеїтаблаєва та Джона Вінна, екранізація однойменної історичної повісті «Захар Беркут» Івана Франка. Гасло фільму  — «У свободі моя сутність».

Наступного дня, 12 вересня 2023 року, в актовій залі університету Соціально-гуманітарний відділ реалізував проєкт «Start Up» для першокурсників, де вони мали змогу познайомитись зі складом Студентської ради університету, Соціально-гуманітарного відділу та Молодіжної ради Переяславської МТГ.

З-поміж інших до заходу долучився й ректор університету Віталій Коцур. У своїй промові він наголосив, що відкритий для студентів, кожен сковородинівець може звернутись до нього за допомогою. Також у ході цього заходу голова студентської ради університету Роман Беркут представив виконавчі органи студентського самоврядування, здобувачі мали можливість дізнатись про особливості навчання у закладі освіти та те, як долучитися до складу органів студентського самоврядування. Роман Беркут наголосив, що студенти завжди можуть звернутися за допомогою до студрадівців.

Поза тим в залі перебували представники Молодіжної ради Переяславської МТГ. Голова МР Анна Сахно презентувала її діяльність та напрямки роботи й запросила першокурсників приєднатись до складу МР. Принагідно Сахно презентувала нову програму розвитку молоді Переяславщини на 2024-2025 роки над якою ініціативна група працювала в рамках проєкту Мріємо та Діємо «Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю».

Під час заходу керівник Соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко представив співробітників соціально-гуманітарного відділу та розповів про його діяльність, презентувавши студентам університету майбутній Молодіжний простір «ТВІСТ» який буде функціонувати на території університету (усю інформацію про Молодіжний простір та його роботу ви зможете побачити згодом на офіційних сторінках соціально-гуманітарного відділу та на цьому сайті – прим.авт.). Ще у рамках зустрічі студенти мали змогу долучитись до вокальної студії університету та до танцювального колективу «New Face».

 У середу, 13 вересня 2023 року, у дендропарку Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбувся вечір відпочинку та знайомства у легендарному форматі «Студентський пікнік». Культурну програму провів керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко, запросивши учасників до реєстрації і участі у «Вільному мікрофоні». До заходу доєдналося багато талановитих хлопців та дівчат, які танцювали, співали, читали поезію та грали на музичних інструментах.

Концертну програму відкрили дівчата з танцювального колективу «New Face». Надалі своїми вокальними здібностями чи віршами глядачів радували Анна Петрик, Діана Антоненко, Каріна Орос, Юлія Петренко, Іван Ігнатенко, Валентина Лясковська, Вікторія Кунашко, Юлія Дудка, Вероніка Цибаровська, Володимир Лук’янов, Аліна Конон, Софія Трикоз, Анастасія Перехрест й викладачка вокальної студії університету Анастасія Петрова зі своїми колегами – Мирославою Бровченко та Євгенієм Карабановим. Повернулися на сцену й випускники університету: Ганна Ляч з прем’єрою авторської пісні «Місячне сяйво», Максим Левченко із запальним хітом «Мадонна», Єлизавета Хандошко із рок-хітами сучасності та інші надталановиті люди. Факультет педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва вирішив заспівати пісню «Цей сон» зробивши її переспів про свій факультет. Тішимося, що враження від студентського пікніка тільки позитивні. Дуже круто, коли всі спілкуються, жартують, танцюють, знайомляться одне з одним.

 

Пресцентр Соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту