Випускник УГСП Роман Тіхонов потребує допомоги: нині він підключений до апарату штучної вентиляції легень

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Допомога > Випускник УГСП Роман Тіхонов потребує допомоги: нині він підключений до апарату штучної вентиляції легень

Учора стало відомо про те, що тяжка хвороба увірвалася в життя випускника історичного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі Романа Тіхонова. На початку червня 2023 року йому поставили діагноз – міастенія. Нині він потребує нашої як моральної, так матеріальної підтримки – пише у соціальних мережах його дружина Марія Тіхонова.

За словами Марії, Роман скаржився на поганий стан ще з вересня 2022 року. Тоді ж звернувся у приватну клініку «Добробут», де було проведено багато досліджень. На це подружжя витратило купу часу та фінансів. Однак лікарка так і не зрозуміла, що це за хвороба, хоча симптоми були явними: опущене повіко, гнусавість голосу тощо. Тоді хвороба Романа була на початковій стадії. Кілька днів приймання знеболювальних засобів і масажу м’язів привели його до норми.

Згодом Роман пережив великий стрес – прямо на його очах водій автівки збив собаку. Стан хлопця дуже погіршився і вони з дружиною поїхали до лікарні. Після досить насиченого лікування і чотирьох плазмофорезів стан Романа трохи покращився. Його відпустили додому з подальшим лікуванням і відправили на оформлення МСЕК.

19 липня Роману стало значно гірше. Він відмовився їхати до лікарні, мовляв, все пройде. Дружина розповідає, що він перестав виходити на вулицю, став погано дихати і не міг їсти.

1 серпня подружжя поїхало до лікарні, де Романа госпіталізували під нагляд лікарів. Уже 3 серпня о 9:00, в нього відбувся міастенічний криз. Хлопця забрали в реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легень, бо сам він дихати вже не може.

«Попереду дуже важкий період, морально, фізично, фінансово», – пише Марія.

Щоб вивести із крові Романа антитіла, які блокують нормальне функціонування організму та м’язів, треба прокапати «Біовен», мінімум 900 мл. Один флакон на 100 мл коштує від 13 до 22 тисяч гривень – ціна залежить від терміну придатності. Загалом, виходить досить велика сума. При цьому, 900 мл може і не вистачити. Усе залежить від організму.

«Враховуючи те, що зараз медицина дуже дорога і ми попали в лікарню вже вдруге, запаси, які були і є, мають властивість закінчуватися… Розумію, що зараз дуже важкі часи для всіх і ніколи ні у кого подібного не просила, але зараз дійсно потрібна Ваша допомога, хоча б молитвою», – звертається до своїх підписників дружина Романа.

Допомогти Роману Тіхонову можна за реквізитами:

Монобанк: 5375 4114 1824 4096 (Маша З.)

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту