«Позитивні емоції від такого заходу переповнюють»: Лариса Харченко та Алла Рубан долучилися до фізкультурно-оздоровчого забігу в Києві

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Позитивні емоції від такого заходу переповнюють»: Лариса Харченко та Алла Рубан долучилися до фізкультурно-оздоровчого забігу в Києві

30 липня 2023 року в парку «Наталка» міста Київ відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Активні парки – Київський забіг». До участі у ньому долучилися і науково-педагогічні працівники Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Захід, в рамках якого відбувся забіг та скандинавська ходьба на 5 км, організував Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Участь в забігу взяли кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І. П. Стогнія Лариса Харченко та кандидат філософських наук, доцент кафедри політології Алла Рубан.

«Неймовірна кількість щасливих, натхненних облич, всі дуже різні – від дітей до людей похилого віку, від майже професіональних спортсменів до тих, хто вперше вдягнув стартовий номер, тих, хто повернувся з передової та тих, хто віддає себе волонтерській діяльності. Всіх єднає те, що в нас є майбутнє, і в нас є на нього плани. І щоб їх реалізувати, ми маємо бути здоровими, сильними та активними!», – зазначив заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Своїми враженнями від фізкультурно-оздоровчого заходу «Активні парки – Київський забіг» поділилася Лариса Харченко: «Позитивні емоції переповнюють від такого заходу, що об’єднав людей, які цінують своє здоров’я. Адже рухова активність – це невід’ємна частина нашого життя, вона є важливим чинником підтримки й укріплення здоров’я людини, удосконалення її культури, способом спілкування, активного дозвілля, альтернативного шкідливим звичкам і пристрастям. Варто зазначити, що фізична культура і спорт інтенсивно впливають на всі сфери суспільного буття та сприяють мінімізації економічних витрат, є чинниками збільшення працездатного віку людини».

«Відомо, що спорт позитивно впливає на людину, є корисним для здоров’я дорослих та дітей. Контрольована й правильно розрахована фізична активність є чудовим способом підтримки гарного самопочуття, молодості, сили, впевненості у собі. Фізичні вправи, які ми виконуємо на свіжому повітрі, не тільки приносять «приємну втому», але й одночасно заряджають нас енергією, що в свою чергу сприяє підвищенню настрою, позбавленню від сумних думок, заповненню розуму новими ідеями та бажаннями», – вважає Алла Рубан.

«Звісно, долати дистанцію на 5 кілометрів було непросто, але всі учасники з цим завданням впорались. Це, своєю чергою, впливає на самооцінку, впевненість в собі та бажання досягати нових висот», – додає Лариса Харченко.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту