УГСП здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за освітніми ваучерами: що це таке і хто може скористатися цією послугою (оновлено)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > УГСП здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за освітніми ваучерами: що це таке і хто може скористатися цією послугою (оновлено)

Однією із дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі є кілька спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий цей документ.

Що таке ваучер? Це документ, який видається одноразово і дає право пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Які спеціальності в УГСП дозволяють скористатися цією послугою? Відповідно до переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер у нашому закладі вищої освіти, є:

– 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями),

– 053 Психологія,

– 014 Середня освіта (Математика),

– 014 Середня освіта (Українська мова і література),

– 231 Соціальна робота,

– 012 Дошкільна освіта,

– 242 Туризм і рекреація,

– 017 Фізична культура і спорт,

– 051 Економіка та 073 Менеджмент (для навчання за ваучером осіб, визначених пунктом 3 частини першої статті 30 Закону України «Про зайнятість населення»).

Хто має право на отримання ваучера? Право на отримання ваучера мають громадяни, які здобули професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості та:

Яка вартість ваучера? Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а це майже 27 тис. грн. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа доплачує самостійно.

Нагадаємо, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня 2023 року у розмірі 2684 грн.

Більше інформації щодо отримання ваучера можна дізнатися за посиланням.

Подати заявку на отримання ваучера на навчання онлайн можна за цим посиланням.

Тож Університет Григорія Сковороди в Переяславі спільно з Державною службою зайнятості пропонує вам скористатися унікальною нагодою і радить не зупинятись на професійних досягненнях. Йдіть в ногу з часом – навчайтеся і ставайте затребуваним фахівцем.

 

Інформацію надано відділом профорієнтації та працевлаштування

Перейти до вмісту