«Пластик рятує життя 2.0»: стартувала нова волонтерська акція Студентської ради УГСП спрямована на підтримку ЗСУ

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Допомога > «Пластик рятує життя 2.0»: стартувала нова волонтерська акція Студентської ради УГСП спрямована на підтримку ЗСУ

Університет Григорія Сковороди в Переяславі активно включається у різноманітні благодійні та соціальні ініціативи, спрямовані на підтримку Збройних Сил України. Одним з таких проєктів є збір кришечок на безпілотні літальні апарати (БПЛА) для потреб Збройних Сил. Розповідаємо про те, як долучитися.

За повідомленням локальних організаторів, збір триває у співпраці з нашими партнерами з міста Одеса. Їх діяльність є надзвичайно цінною для успіху в нашій меті. Вони вже мають значний досвід у зборі та переробці пластикових відходів, і їхні знання та експертиза допоможуть нам долучитись до переробки. Поза тим, вони забезпечують зв’язок з переробниками, які використовують зібрані кришечки як сировину для виготовлення нових продуктів. Ця співпраця дозволяє нам забезпечити ефективний цикл використання пластикових відходів та максимально зменшити їх негативний вплив на довкілля, та досягти нашої цілі – новенький БПЛА для захисників.

Наразі організація має проєкт «Пластик рятує життя 2.0», завданням якого є зібрати 3 млн кришечок у якнайшвидші терміни. УГСП вже відомий своїм успішим досвідом коли зібрав близько 50-60 кілограмів таких кришечок. Це свідчить про активну участь студентів, інших переяславців, викладачів та співробітників університету у цьому проєкті та їх бажання допомагати Збройним Силам України.

«Наша співпраця з партнерами з Одеси дозволяє нам об’єднати зусилля в регіональному масштабі та зробити цей проект ще більш успішним. Ми віримо, що разом ми зможемо зібрати ще більше кришечок і зробити значний внесок. За останні роки БПЛА стали невід’ємною частиною військової техніки. Вони допомагають Збройним Силам України у виконанні завдань з розвідки, моніторингу територій, а також забезпечують підтримку під час бойових операцій. Однак, як будь-яке технічне обладнання, БПЛА потребують постійного удосконалення, ремонту та модернізації», – кажуть співініціатори, представники Студентської ради університету та додають, що збір кришечок на БПЛА є однією з ініціатив, що допомагає у фінансуванні ремонту та модернізації цієї важливої техніки. Кришечки, зібрані у рамках цього проекту, продаються переробникам, які використовують їх як сировинний матеріал для виготовлення пластмасових деталей для забезпечення роботи апарату.

Зазначимо, що цей проєкт має кілька важливих переваг і впливає на декілька аспектів життя в нашому університетському співтоваристві:

  1. Екологічна складова: Збір кришечок на БПЛА має позитивний екологічний вплив. Використання вторинної сировини зменшує потребу у видобутку нових матеріалів і розповсюдженні пластикових відходів у природному середовищі. Це сприяє збереженню природних ресурсів та зменшенню відходів, що негативно впливають на навколишнє середовище.
  2. Соціальна відповідальність: Участь в цьому проєкті демонструє нашу соціальну відповідальність та активне ставлення до потреб Збройних Сил України. БПЛА є важливим засобом для виконання військових операцій та забезпечення безпеки країни. Наша університетська спільнота може внести свій власний вклад у покращення цієї техніки, що сприятиме загальному добробуту країни.
  3. Навчальна цінність: Участь у зборі кришечок на БПЛА надає студентам та співробітникам університету можливість отримати практичний досвід у реалізації благодійних проєктів. Це стимулює розвиток екологічного мислення, сприяє поширенню усвідомленого споживання та показує, як кожен може допомогти вирішенню глобальних екологічних проблем через прості дії.

Запрошуємо всіх зацікавлених долучитися до цього благородного проекту – скриньки з відповідним маркуванням знайдете у корпусах, гуртожитках та магазині «Студент +» навпроти університету. Зібрати їх слід що якнайшвидше. Кожен зібраний фрагмент пластикової кришечки – це маленький, але важливий крок у підтримці наших військових сил та збереженні нашого середовища. Разом ми можемо зробити значний вплив і показати солідарність із Збройними Силами України.

Здавати кришечки на БПЛА буде не тільки важливим внеском у розвиток військової техніки, але й проявить підтримку та вдячність нашим солдатам, які захищають нашу країну. Тому давайте зробимо це разом, кожна кришечка важлива. Ти – важливий!

Пресцентр Студентської ради університету

Перейти до вмісту