На гостину до УГСП завітали майбутні випускники – учні шкіл Шрамківської ОТГ: що побачили та про що довідались

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > На гостину до УГСП завітали майбутні випускники – учні шкіл Шрамківської ОТГ: що побачили та про що довідались

Відділ профорієнтації та працевлаштування Університету Григорія Сковороди в Переяславі  традиційно запросив абітурієнтів сільських громад до альма-матер з метою ознайомчої комунікації між закладом вищої освіти та майбутнім студентом. Наприкінці травня завдяки начальнику  відділу освіти, культури молоді та спорту Шрамківської ОТГ  Віктору  Головку та ректору Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталію Коцуру відбулася захоплююча профорієнтаційна зустріч, яка стала кроком до підтримки майбутньої молоді.

Протягом двох тижнів наш заклад відвідали випускники ЗЗСO І-ІІІ ступенів с. Ковалівка, ЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Кантакузівка ЗЗСО, І-ІІІ ступенів с. Демки, ЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Погреби, ОЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Шрамківка Шрамківської громади. Керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування університету Ольга Костюкевич зі своїми колегами, фахівчинями Діаною Головко та Каріною Худенко, детально зупинилися на актуальних питаннях вступної кампанії. Учні мали змогу отримати інформацію про різні факультети, спеціальності та про важливість прийняття  розумного рішення щодо вибору майбутньої професії. Під час прогулянки університетом юним гостям підтвердили великий потенціал та підтримку, яку надають студентам  в  Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Такі профорієнтаційні заходи мають значення для розвитку молоді та забезпечення їхнього успіху в майбутньому.

Під час заходу учні мали можливість поспілкуватися з ректором університету Віталієм Коцуром, який наголосив на важливості отримання якісної освіти в умовах воєнного стану, перспективах участі у міжнародній академічній мобільності, грантових проєктах та з проректором з навчально-методичної роботи Вячеславом  Різником, який у свою чергу  окреслив переваги освітнього процесу в університеті, різноманітність освітніх програм та наголосив, що одним з основних пріоритетів є створення умов безпечного освітнього середовища для здобувачів та працівників університету.

Натомість Відділ  інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю спільно з науково-педагогічними працівниками долучився до проведення екскурсії університетом, зокрема представниця відділу Тетяна Динько провела захоплюючу екскурсію в музеї університету, а фахівець відділу, координатор проєктів «Відкритий університет» та «Платформа можливостей» Максим Левченко розповів про традиції запрошення до спілкування зі студентами видатних українців і запропонував учням ставати студентами аби теж переконатися у крутизні цієї переваги та стати співініціаторами таких зустрічей.

Також увазі присутніх було представлено профорієнтаційні матеріали, буклети, відео та проведено анкетування. Гості з Шрамківської ОТГ ознайомилися з бібліотечним фондом, навчальними аудиторіями, де відбувається освітній процес та зустрілися з викладачами кафедр, де мали можливість відчути специфіку і важливість тієї чи іншої спеціальності.

Фахівчині відділу профорієнтації та працевлаштування Діана Головко та Каріна Худенко  провели екскурсію студмістечком, продемонстрували укриття та гуртожиток №1, де спільно з комендантом більш детально показали та  розповіла про умови проживання, правила внутрішнього розпорядку проживаючих.

Одним із важливих аспектів студентського життя є студентське самоврядування. Учні  познайомились з представниками студентської ради університету та отримали цінну інформацію про університетське життя, академічну та позаурочну діяльність. Представники студентської ради університету поділилися своїм досвідом, успіхами та викликами, з якими стикаються у процесі навчання.

Наприкінці зустрічі гостям було запропоновано відвідати Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, у якому була організована пізнавальна екскурсія та  смакування традиційної козацької страви – Куліш. Без жодних перебільшень, це стало незабутнім досвідом для учнів зі Шрамківської громади. Ця зустріч з культурою та спадщиною їхнього регіону надала їм можливість глибше пізнати історію та традиції своїх предків.

Профорієнтаційний захід не тільки надав можливість гостям отримати цінну інформацію про професії, але й зміцнив зв’язок між учнями та університетом.

Професійний розвиток та вибір професії – це одне з найважливіших рішень, з якими стикаються молоді люди. У маленьких сільських громадах такий вибір може бути ще складнішим через обмежені можливості та доступ до інформації про затребувані  професії на сучасному ринку праці. Відтак профорієнтаційні заходи є важливим інструментом для допомоги учням у прийнятті розумного та обдуманого рішення. Розраховуємо побачити випускників  в лавах здобувачів нашого Університету. Навчайтесь з нами!

 

Інформацію надано відділом профорієнтації та працевлаштування

Перейти до вмісту