Напередодні Дня захисту дітей до бібліотеки УГСП завітали учні Переяславської гімназії №4

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Напередодні Дня захисту дітей до бібліотеки УГСП завітали учні Переяславської гімназії №4

Діти – наше майбутнє. Це квіти життя, які ми, дорослі, повинні оберігати від небезпек зовнішнього світу, дарувати їм любов, робити все, щоб вони виросли здоровими і щасливими. Діти – це майбутнє не лише  для батьків та держави, а й для всього світу.

В умовах війни особливістю допомоги дітям є прояв чуйного ставлення до кожної дитини з особливою увагою за турботою. Адже для багатьох з них  розлука з рідною домівкою, переїзд на нове місце проживання, нові школи, вчителі, нові друзі впливають на психологічний та емоційний стан дітей.

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі продовжує співпрацю з освітніми закладами міста, організовуючи різноманітні просвітницькі заходи із залученням школярів. 29 травня 2023 року у книгозбірні була проведена екскурсія для учнів 5-го (класний керівник Оксана Ронсевич) та 7-го (класний керівник Руслана Іванець) класів гімназії №4, приурочена Міжнародному дню захисту дітей. Екскурсію читальними залами бібліотеки провела її директорка Ольга Шкира. Вона акцентувала увагу на важливості книги та читання в житті людини і закликала школярів багато читати, адже читання сприяє розвитку аналітичного мислення, уяви, розширенню кругозору. Книги допомагають в становленні моральності, світогляду та загального рівня культури особистості.

Також учні ознайомилися з бібліотечним середовищем, зокрема, тематичною виставкою, присвяченою Міжнародному дню захисту дітей (читальна зала імені Г. Сковороди), книжковими та мистецькими виставками краєзнавчого спрямування, експозицією «Простір особистості. Михайло Сікорський» (читальна зала «Шевченківська світлиця», зала інформаційних ресурсів «Чумацький шлях»).

Нагадаємо, День захисту дітей, що припадає на перший день літа, відзначається міжнародною спільнотою з 1950 року. Рішення про його проведення було прийняте  Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

 

Пресцентр бібліотеки

Перейти до вмісту