До УГСП завітали народні депутати України, члени Міжфракційного об’єднання «Впо України»: цікавилися турботою закладу про внутрішньопереміщених осіб

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > До УГСП завітали народні депутати України, члени Міжфракційного об’єднання «Впо України»: цікавилися турботою закладу про внутрішньопереміщених осіб

Учора, 4 травня 2023 року, до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітали народні депутати України, члени Міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України» такі як: Максим Ткаченко, Сергій Козир, Олександр Федієнко, Владлен Неклюдов, Олександр Юрченко й Віталій Войцехівський. Вони цікавилися як УГСП співпрацює з внутрішніми переселенцями, оглянули сковородинівські укриття, перевірили умови у яких вони проживають на території студмістечка. Також обговорювали проблеми що їх турбують та багато іншого.

Візит почався з того, що гості відвідали капличку святих рівноапостольних Кирила та Мефодія та поклали квіти до стелли пам’яті сковородинівців, щирою молитвою та хвилиною мовчання вшанувавши пам’ять студентів та випускників УГСП полеглих у ході повномастабного російського вторгнення на територію України. Надалі мали змогу побачити експоноване факсимільне видання «Пересопницького Євангелія», яке у лютому 2021 повернулося додому і вже два роки є в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Надалі плідно оглядали матеріально-технічну базу, спілкувалися з проректорами Вячеславом Різником та Василем Дударем, керівником волонтерського корпусу та соціально-гуманітарного відділу університету Андрієм Іващенком. Останнього нагородили Подякою Голови Верховної Ради України за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки, плідну педагогічну діяльність, сумлінну працю та високий професіоналізм.

Поза тим, парламентарі схвально відгукнулися про роботу Університету Григорія Сковороди в Переяславі, який з початком російсько-української війни УГСП став прикладом успішної організації освітнього процесу, потужним центром незламності українського духу, хабом підтримки усіх, хто того потребує завдяки своєму волонтерському корпусу.

Наостанок зустрічі гості подарували підсумок проєкту «Дорогами Сковороди» Андрія Парамонова і Вячеслава Горбоносова, які у 2021 році проїхали по всіх садибах і місцях, пов’язаних із Григорієм Савичем. У однойменному альбомі, який тепер буде в колекції книгозбірні Університету Григорія Сковороди в Переяславі за підписом депутатів-гостей закладу та чинного голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, опубліковані старовинні карти, фотографії, архівні джерела. Це історія подорожей Сковороди у 1759-1794 роках до маєтків на території Слобідської України, які зараз знаходяться у сучасних Гусинці, Бабаях, Вільшані, Довжику, Одраді, Олексіївській фортеці, Сковородинівці, Щасті, Харкові. Усі вони пов’язані з ім’ям Григорія Сковороди.

Наостанок домовилися продовжити спільну роботу стосовно внутрішньо переміщених осіб. Керівництво Університету Григорія Сковороди в Переяславі висловило готовність долучатися до ініціатив депутатів у контексті роботи з ВПО.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту