Олександр Чепур розповів сковородинівцям корисні рішення з медіаграмотності під час війни

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Олександр Чепур розповів сковородинівцям корисні рішення з медіаграмотності під час війни

Учора, 4 квітня 2023 року, для здобувачів Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбувся ідеятон «Корисні рішення з медіаграмотності під час війни для громади». Захід, який модерував керівник проєктів Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур, пройшов у залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях».

Під час ідеятону учасники говорять про те, як можна протистояти ворожій пропаганді, фейкам, які ширяться мережею, інформаційно – психологічним операціям та маніпуляціям ворога. Об’єднуються разом, щоб придумати цікаві проєктні ідеї та втілити. Сам ідеятон дає цікаві та нові рішення, а до їх обговорення залучається молодь.

Найперше з вітальним словом до учасників і учасниць звернулася директорка бібліотеки Ольга Шкира, а Олександр Чепур, натомість, вручив диплом за активну участь бібліотеки у проєкті та передав літературу, що презентує минуле і сьогодення Лубенського краю на Полтавщині. Належне зазначити, що це вже не перший захід в рамках цього проєкту. Раніше одноденне навчання пройшли працівники бібліотеки та викладачі університету.

Тож, студенти набули нових знань  про медіагігієну під час війни, розвинули комунікаційні навички та навички створення проєктів на тему медіаграмотності, отримали позитивні емоції.

Сьогодні позитивні тенденції у сфері медіаграмотності на боці українців, і від нас залежить чи буде в країні більше людей, а особливо молоді, які мають добре розвинуті навички критичного мислення.

Захід пройшов завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (проект Німецького фонду Маршалла США) та фінансування Європейського Союзу та за сприянням студентською бюро соціально-гуманітарного відділу.

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту