У п’ятницю до УГСП завітає Алла Істоміна: учасники зустрічі дискутуватимуть про воєнний культурний спротив українських видавців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > У п’ятницю до УГСП завітає Алла Істоміна: учасники зустрічі дискутуватимуть про воєнний культурний спротив українських видавців

За час повномасштабного вторгнення всі сфери українського суспільства встигли пройти декілька етапів інтеграції та пристосування до нової реальності. Щодо бізнесу в умовах війни, то він зіткнувся з багатьма викликами: зруйнованими складами й приміщеннями, скороченням штату, логістичними проблемами тощо. Стосується це і видавництв.

У п’ятницю, 31 березня 2023 року, Університет Григорія Сковороди в Переяславі стане майданчиком обговорення того, як війна вплинула на видавничу галузь та які видання стали можливими у році, що минає та вкарбували події в Україні, про які з роками, видається не забудуть у підручниках історії. Об 11:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського розпочнеться презентація виданих «Видавничим домом «АДЕФ-Україна»» та дискусія на тему «Культурний спротив українських видавців в умовах російсько-української війни». Спікеркою заходу вкотре стане директорка підприємства «Видавничий дім «АДЕФ-Україна» Алла Істоміна

Починаючи з перших днів війни Алла Олегівна разом зі своєю командою збирала матеріали про те, як чинять спротив ворогу прості українці, чим кожен з нас допомагає нашим героїчним воїнам. Підсумком цієї річної роботи стала книга «Україна. 2022. Спротив». У книзі представлені 115 розповідей та майже 410 фотографій з багатьох міст України, що зазнали руйнувань, окупації та не здалися ворогу. Книга наповнена історіями спротиву пересічних українців. Це видання є першим із запланованого видавництвом циклу видань та буде презентоване в стінах УГСП.

«Ми щиро віримо, що книга є непересічним доробком, що назавжди закарбує в історії, що ми незламна нація, яка чиніть спротив агресору, незважаючи ні на що! Маємо надію, зацікавлені українці та міжнародні організації по всьому світу забажають придбати книгу «Україна. 2022. Спротив». Крім того, ми прагнемо перекласти це видання англійською мовою, для чого нині розпочинаємо збір благодійних внесків. Ми впевнені, що весь світ повинен мати змогу побачити нашу боротьбу», – зазначає пані Алла.

Нагадаємо, на початку 2021 року Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі придбала факсимільне видання Пересопницького Євангелія, виготовлене завдяки старанням видавництва «АДЕФ-Україна» та його керівників Алли Істоміної та Ігоря Шпака. Його презентували в університеті. Пізніше кафедра документознавства та методики навчання факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій організувала відкриту лекцію кандидатки історичних наук, почесної професорки нашого університету, директорки видавничого дому «АДЕФ-Україна» Алли Істоміної на тему «Шляхи книги: кам’яна – паперова – цифрова» для здобувачів університету.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту