Майстерність фотозйомки, діяльність УАС й «U-Report» та гра в «Alias»: чим жили сковородинівці протягом тижня що минає (дайджест подій)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Майстерність фотозйомки, діяльність УАС й «U-Report» та гра в «Alias»: чим жили сковородинівці протягом тижня що минає (дайджест подій)

Протягом тижня що минає життя Університету Григорія Сковороди в Переяславі було насичене цікавими подіями для студентів. Левову частку з них організував соціально-гуманітарний відділ та Студентська рада університету. Нині ж підсумовують тиждень першим тематичним дайджестом що претендує на те аби стати постійною рубрикою нашого сайту.

27 лютого 2023 року за сприянням студентського бюро університету відбувся тренінг-лекція від випускниці університету, відомого фотографа Ірини Коляденко на тему «Майстерність фотозйомки». Здобувачі УГСП мали нагоду дізнатись про нові функції фотокамери своїх смартфонів, поговорили про топ-10 речей у фотографії, опанували нові програми для обробки фото, порівняли функції фотоапарату та звичайної камери телефону.

У останній день зими, 28 лютого 2023 року, сковородинівці мали зустріч з представниками Української асоціації студентів та представників парламенту Національного університету «Чернігівського колегіуму» імені Т.Г. Шевченка.

Повідомляється, що віце-президентка Української асоціації студентів Поліна Гомболевська познайомила представників студентського самоврядування університету з УАС, розповіла про створення асоціації, співпрацю зі студентським активом різних вишів України, поділилась новими проєктами асоціації та парламенту Національного університету. У свою чергу, Святослав Баклажка та Ірина Дем’яненко представники парламенту «Чернігівського колегіуму» разом з студентським самоврядуванням, поговорили про співпрацю та проблеми в студентських активах.

У перший день весни, 1 березня 2023 року, відбувся перший університетський турнір з командно-розважальної гри «ALIAS». У ньому взяли участь сім команд – представників кожного факультету. Кожна команда складалась з трьох студентів та капітана – голови студентської ради факультету.

Використовуючи всі свої аналітичні здібності щоб пояснити співрозмовнику якомога більше слів  протягом хвилини. Задля цього гравець може використовувати синоніми, антоніми та інші мовні прийоми, не вдаючись до застосування однокорінних слів.

За результатами гри до фіналу пройшли три факультети – технологічної і математичної освіти, педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва та факультет української та іноземної філології. Перемогу здобула команда факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва: капітан команди голова студентської ради факультету Марина Прокопенко, гравці – студентки Тетяна Васянович, Вікторія Лех та Катерина Тригубчук.

2 березня 2023 року представник студентського бюро університету Вадим Домарецький поспілкувався з молоддю Ірпеня та Боярки як член команди U-Point від U-Report. Обговорювали онлайн-інструмент моніторингу потреб і запитів молоді, дослідження думок молоді за допомогою U-Report, вплив молодих людей на зміни у країні, а також поговорили про важливі складові успішного вибору кар’єри та отримання задоволення від можливостей, які надає Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

У той же день в університеті стартував І етап Брейн-Рингу з медіаграмотності – захоплива гра, яка допомагає перевіряти знання про медіа та підвищити рівень медіаграмотності.  У грі брали участь команди зі студентів факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва та факультету історичної і соціально-психологічної освіти, які змагались за першість. Залишається додати, що наступна гра орієнтовно відбудеться у наступний четвер, 9 березня 2023 року, між факультетом гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій та факультетом фінансово-економічної і професійної освіти.

Принагідно, вітаємо команду факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва у перемозі І етапу брейн-рингу з медіаграмотності. Бажаємо всім учасникам успіху та насолоди від гри.

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту