Команда УГСП долучилася до шостого Молитовного сніданку Переяславщини: згадували полеглих, молились за країну та захисників, збирали на тепловізор

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Команда УГСП долучилася до шостого Молитовного сніданку Переяславщини: згадували полеглих, молились за країну та захисників, збирали на тепловізор

Сьогодні делегація Університету Григорія Сковороди в Переяславі у складі ректора Віталія Коцура, декана факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Віктора Куйбіди та завідувачкою кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності Алли Зленко відвідали «Молитовний сніданок Переяславщини». Це вже шостий за ліком релігійний захід, що в першу чергу спрямований на єднання організований Радою Церков Переяславщини за підтримки Переяславської міської ради та є багаторічною традицією розвинених країн світу.

Під час сніданку депутати, керівники підприємств, установ та організацій та духовенства читали уривки молитов за усі сфери життя, за військових на фронті, за всю Україну. Вшанували хвилиною мовчання полеглих у ході повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, говорили про об’єднання, мир та взаєморозуміння як серед політиків, так і серед народу України.

«Єднання у поглядах, вірі, сподіваннях, а найголовніше – у спільних молитвах. Минулого року, цей вже традиційний захід, припав на 22 лютого, за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення рф. Нині, вже минув рік, і ми маємо змогу вкотре зібратися спільно з представниками місцевого самоврядування Переяслава, священнослужителями різних церковних конфесій, керівниками підприємств, установ та організацій нашого міста, щоби у спільній молитві попросити у Бога, в першу чергу миру на нашій українській землі. Дякую Богу та нашим захисникам за можливість продовжувати працювати на благо України, тримати освітній фронт і вірити у якнайскоршу перемогу», – ділиться враженнями ректор університету Віталій Коцур.

Важливо, що на молитовному сніданку зібрали 44 280 гривень на придбання тепловізора для однієї з бригад Збройних Сил України де служать переяславці. Суму планують збільшити, адже ще багато наших земляків хочуть долучитися до цієї справи – допомоги нашим захисникам.

Історична довідка. Традиція проводити молитовні сніданки з’явилася у США. Організований вперше Президентом США Дуайтом Д. Ейзенхауером у 1953 році, Національний молитовний сніданок сьогодні об’єднує силою молитви людей різних національностей, релігій та політичних орієнтацій. Ця важлива та натхненна подія щороку об’єднує понад 5000 гостей, серед яких представники більш ніж 130 національностей з усіх континентів, нагадує учасникам: «Те, що об’єднує нас, значно більше того, що нас розділяє».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту