Іван Семесюк відкриє весняний сезон зустрічей «Відкритого університету»: коли зустріч та про що говоритимуть

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Іван Семесюк відкриє весняний сезон зустрічей «Відкритого університету»: коли зустріч та про що говоритимуть

З першим весняним сонечком і нашою надією на перемогу і щасливе майбутнє нашої безберегої Батьківщини до сковородинівців повертається їх улюблений проєкт «Відкритий університет» – як і завжди його організаторами є відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю та Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету.

У четвер, 2 березня 2023 року, о 12:00 у хоровому класі імені Миколи Леонтовича Університету Григорія Сковороди в Переяславі (IV поверх, 414 аудиторія) пройде лекція «Метафізика індивідуальної свободи та українська ідентичність». Гостем закладу стане український музикант, письменник, мислитель, фронтмен гуртів «Пирятин» та «Ukiez», ведучий світоглядного ток-шоу «Інструкція. Війна» на youtube-каналі «Антропологія» Іван Семесюк.

У цей день автор вікопомної композиції «Арта», яка стала одним з символів війни, розповість сковородинівцям та всім охочим з чого складається українська ідентичність і якою загалом є глобальна місія українців, поділиться власним баченням української ідентичності, ролі індивідуальної свободи в ній та глобальну місію українців. У разі повітряної тривоги захід відбудеться в укритті №1 головного корпусу університету.

«Чи це доклад, чи це проповідь, не знаю, але заявлена тема наступна – Українська ідентичність і метафізика індивідуальної свободи. І це не жарт. Одного разу вже мав досвід такої проповіді для УСС та в Сумах, де мене не побили, отже можна спробувати ще раз.

Ціль – взяти відро, накалатати фарби і з розмаху вилити на слухачів. Щось комусь довести, переконати, вплинути чи осягнути – такої мети у мене нема, тому формат буде антинауковий, безапаратний, живий, хаотичний, щось типу бесіди на сатсангу для отупівших від замаскованого відчаю поневірян»,анонсує гість.

Україна для Семесюка є не лише об’єктом дослідження, а, найперше, величезним творчим актом – водночас майстернею і прекрасним полотном, на якому разом з нами він прагне вималювати свій маленький фрагментик загальної композиції. Приходьте, буде не нудно і дуже життєствердно та проукраїнськи!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту