«Біжу за Героя»: сковородинівці влаштували забіг у пам’ять про полеглих у війні сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Біжу за Героя»: сковородинівці влаштували забіг у пам’ять про полеглих у війні сковородинівців

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росіян на територію України працівники та здобувачі Університету Григорія Сковороди в Переяславі в цікавій формі вшанували Героїв-сковородинівців, які загинули у цій війні – провели «Забіг пам’яті «Біжу за Героя»».

Таким чином сковородинівці підтримали всеукраїнський забіг започаткований у 2018 році та присвячений пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У пам’ять про українських героїв, біжать не тільки в Україні, а й у США, Польщі, Литві, Німеччині, Угорщині, Швеції, Сінгапурі та інших країнах.

У коментарі одному з місцевих видань в.о. голови студентської ради Роман Беркут розповів, що такий забіг влаштовують у багатьох країнах: «Люди біжать на честь героїв, які загинули на війні. На папері надруковані імена 15 сковородинівців що загинули за цей рік. Їх імена завжди можна знайти на стенді в холі першого корпусу університету на стенді». У цей день він біг у пам’ять про Олександра Підборіжного – випускника-політолога, старшого солдата який загинув у с. Тетянівка, Слов’янського району на Донеччині. За ще одну політологиню, одногрупницю Олександра, полеглу захисницю Ольгу Тимошенко у цей день біг їх спільний одногрупник, працівник університету Максим Левченко. Хлопець не розраховував приймати участь, проте у тому аби підтримати захід не зупинили ні джинси з ботинками, ні пальто й вітряна погода. Каже, так працює пам’ять – наші друзі живі поки ми про них згадуємо, поки не стихають їх імена.

Кожен біг за свого Героя, свою близьку чи спільну на всіх втрату. Приміром студент першого курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти Максим Маковий присвятив свій забіг Миколі Курику. Захисник з перших днів війни пішов добровольцем, а загинув під звільнення Бучі та Ірпеня. Був заочником університету.

Натомість студентка третього курсу факультету історичної та соціально-психологічної освіти Ольга Ільєнко наголосила, що кожен із 15 сковородинівців для неї герой.

Разом подолані кілометри – це пам’ять про мужність і героїзм сковородинівців, зокрема тих, що полягли у цій боротьбі. Пам’ятаємо усіх хто віддав життя та здоров’я на новітньому етапі нашої національно-визвольної боротьби. Снаги тим хто захищає нас нині!

 

Пресцентр Студентської ради університету

Перейти до вмісту