Онлайн-курс «Реальне навчання» допоможе вчителям адаптуватися до нових реалій викладання: як долучитися

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Онлайн-курс «Реальне навчання» допоможе вчителям адаптуватися до нових реалій викладання: як долучитися

Українські педагоги мають можливість долучитися до онлайн-курсу «Реальне навчання» від громадської спілки «Освіторія» та Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (USAID/ENGAGE). Мета програми – допомогти вчителям адаптуватися до викладання в умовах війни.

Як повідомляють організатори, наразі шість коротких відеороз’яснень вже доступні на платформі О. Університет, а додаткові інструменти для практичного втілення можна прочитати на Освіторія Медіа.

«У 2022 році 400 000 українських вчителів зіткнулися з шаленим викликом – навчанням під час війни. Жодного з них не навчали підходам, методам чи інструментам, щоб бути ефективним учителем у таких обставинах. Брак ресурсів, знань та вмінь – те, з чим зараз стикається кожен педагог», – йдеться у повідомленні.

У ході онлайн-курсу «Реальне навчання» провідні фахівці галузі дають дієві поради про те, як говорити з дітьми про складне, підтримувати їхній психоемоційний стан і розвивати громадянську компетентність у надскладних умовах. До кожного з відео є контрольні списки та конспекти, щоб вчитель міг знайти корисну практичну інформацію для щоденного використання.

Усі матеріали та методичні рекомендації курсу охоплюють три основні теми:

Інструменти психоемоційної підтримки

Як говорити з учнями про складне?

– Лагідна українізація

Для кого буде корисним проєкт:

– для вчителів усіх ланок ЗЗСО, які хочуть зробити навчання більш змістовним,

– для шкільних психологів та всіх спеціалістів, що надають психоемоційну підтримку дітям,

– для керівників гуртків, центрів роботи з ВПО, Пунктів Незламності.

Над проєктом працювали три групи провідних освітніх фахівців. Вони створили перелік різних інструментів і завдань для кожної частини процесу навчання (початок, актуалізація, час у бомбосховищі та в класі після цього тощо), аби допомогти вчителям адаптуватися до воєнних реалій викладання і навчання.

Крім того, додаткові інструменти, які опубліковані у великому конструкторі на Освіторія Медіа, поглиблять експертизу вчителя та дадуть йому змогу на практиці застосувати отримані знання.

Щоб розпочати навчання, перейдіть за посиланням.

Кожен учасник отримає сертифікат на 6 годин підвищення кваліфікації після проходження навчання.

 

За матеріалами «Освіторія»

Перейти до вмісту