Напередодні Дня Соборності України в УГСП традиційно відбудетьcя тематичний Всеукраїнський культурно-освітній форум: програма заходу

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Напередодні Дня Соборності України в УГСП традиційно відбудетьcя тематичний Всеукраїнський культурно-освітній форум: програма заходу

У прийдешню неділю, 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в Україні традиційно відзначатимуть День Соборності. Цей день є дуже значимим для нашої історії враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави, позаяк Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі за співорганізації Міністерства освіти і науки України, Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» анонсує традиційний Всеукраїнський культурно-освітній форум до Дня Соборності України. Він відбудеться напередодні знаменної дати в національному календарі, у пятницю 20 січня 2023 року.

Учасники зібрання матимуть змогу долучитися до відкриття виставки «Україна незалежна. Україна соборна. 1917-1922 рр.», що розгорнеться з 11:00 у читальній залі Сигизмунда ІІІ (І поверх ІІ корпусу університету).

Планується що учасниками панельної дискусії  «Єднання заради перемоги», що за півгодини опісля розгорнеться в конференц-залі імені Василя Сухомлинського стануть представники державної та регіональної політики, суспільно-політичні, наукові та культурні діячі.

Протягом дня в укритті корпусу №1 можна буде переглянути виставку робіт переможців Всеукраїнського творчого конкурсу «З іменем Сковороди крокуємо у майбутнє», а в аудиторіях № 316 та № 325 факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва розгорнеться мистецька майстерня, де усі охочі матимуть нагоду відвідати майстер-класи з декоративного та образотворчого мистецтва.

Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму і усіх окупованих росією територій.   День Соборності України символізує єдність земель України. Запрошуємо розділити переддень цього свята у фаховому середовищі сковородинівських науковців та гостей університету.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту