Мирного Нового року та Різдвяних свят Мирного Нового року та Різдвяних свят – привітання Університету Григорія Сковороди в Переяславі (відепривітання Університету Григорія Сковороди в Переяславі (відео)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Мирного Нового року та Різдвяних свят Мирного Нового року та Різдвяних свят – привітання Університету Григорія Сковороди в Переяславі (відепривітання Університету Григорія Сковороди в Переяславі (відео)

Іде в історію непростий рік, який ми разом з вами, з одного боку, прожили в умовах військової агресії рф проти України, з іншого – у наполегливій праці, боротьбі та синергії, яка гуртувала, ставила до лав та робила нас сильнішими, ціннісно орієнтованішими та милосерднішими. Завдяки вашій праці та допомозі Університет Григорія Сковороди в Переяславі вистояв навіть тоді, коли ворог був за кілька десятків кілометрів від нас, і продовжив свою багатовекторну діяльність.

Як би нам не хотілося, проте цей Новий рік ми відзначатимемо дещо по-іншому, на відміну від попередніх – без святкових салютів та гучного сміху. Головні ялинки міст нагадують нам про війну, але вони все одно залишаються святковими. Але у ці свята ми не зрадимо традиціям – вкотре, в міру можливості зберемо родину за столом, загадаємо одне на всіх питання про мир та перемог. Ми віритимемо, що наступного року нас збере єдність, а не горе.

Війна торкнулася кожного українця – майже на дотик відчули її й сковородинівці. Та навіть в умовах військової агресії рф проти України Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжив свою діяльність – здобувачі дистанційно продовжували навчатися, отримувати психологічну онлайн-допомогу, долучалися до різноманітних проєктів та задумів, які підсилювали боротьбу з ворогом, який наново продемонстрував своє справжнє загарбницьке обличчя.

Коли ворог був 20 кілометрів від альма-матер тут вирувало життя – працівники буквально ночували в закладі, налагодили чергування, допомагали в облаштуванні укриттів, підкріплювали обороноздатність міста та регіону, приймали у свої обійми тих хто лишився без домівки, відгукувалися про ситуацію у публіцистичній чи мистецькій формах. Багато хто пішов воювати в найгарячіші точки, решта долучалася до спротиву на місці вступивши в добровольче формування громади. Нині уся ця робота триває.

Варті поваги й окремі акти допомоги захисникам – у 2022 році ми купували автівки захисникам, акумулювали кошти та ресурси, проводили численні мистецькі акції, чи то через волонтерський корпус університету чи координаційний штаб громади, «кістяк» якого склали сковородинівці, допомагали усім, хто цього потребує.

Перед початком нового навчального року тут розглядали різні варіанти організації освітнього процесу. Зважаючи на відносно спокійну безпекову ситуацію й бажання здобувачів та співробітників бачитися наживо, зупинилися на варіантах очного і змішаного навчання. Нині заклад має два повноцінних укриття, де водночас можуть знаходитися понад півтори тисячі осіб. Тут є безкоштовний Wi-Fi, можливість підключення проекторів та багато інших необхідних можливостей які роблять нас направду «незламними» та не зупиняють нашого звичного поступу.

Попри війну в Україні сковородинівська родина не збилася з «ювілейного курсу» свого патрона Григорія Сковороди – від січня тут тривала низка заходів приурочених до 300-річчя Сковороди.

Навіть в умовах війни відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю вирішив не зраджувати традиції та підготував для вас святкове наснажуюче відео про наші успіхи та плани, про нашу надію та майбутнє, про надію на мир та щасливу Україну:

Дорога сковородинівська родино, наші партнери, колеги, друзі!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі сердечно вітає вас і ваших рідних з Новим роком та Різдвяними святами!

Насамперед уклінно дякуємо захисникам, захисницям та всім причетним за можливість святкувати, зустрічати Новий рік у непідкореній Україні, із нетерпінням чекаємо повернення додому поки окупованих регіонів. Дякуємо тим, хто не полишив університет у найтяжчі хвилини, хто боровся та допомагав, волонтерів та на своєму місці робив і робить все для нашої Перемоги.

У цей надскладний, вирішальний для країни час усім українцям, усім сковородинівцям бажаємо мирного Нового року, затишних Різдвяних свят у родинному колі, сил та стійкості, а ще любові та незламної віри!

На порозі 2023-го року загадаймо одне на всіх бажання про мир, любов і злагоду у світі. Неодноразово згадаймо про людей, які на всіх фронтах захищають нашу країну та помолімося за тих, хто повернувся «на щиті». Нехай будуть живими, здоровими і щасливими ваші рідні та друзі, а у ваших домівках панують добробут, любов і процвітання.

Нехай всі біди та прикрощі залишаться у році, що минає. Хай рік новий подарує радість, успіхи та достаток.

Нехай різдвяні свята будуть багатими на особливий дух свята, добра, любові і щастя, нехай воно обдарує ваші родини благодаттю і світлом, а Господь ніколи не перестане оберігати вас та всіх, хто вам дорогий.

Нехай натхнення та звитяга на шляху до Перемоги не полишає кожного з нас, нехай найрідніші повертаються додому, нехай наші діти забудуть як звучить сигнал повітряної тривоги.

Будуймо майбутнє разом! Нехай здійсниться одне єдине бажання мільйонів українців по всьому світу!

Мирного неба та рідної землі під ногами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту