Ничипорівський НВК понад рік співпрацює з УГСП: які результати

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ничипорівський НВК понад рік співпрацює з УГСП: які результати

Минулоріч Університет Григорія Сковороди в Переяславі уклав договір про співпрацю з Ничипорівським навчально-виховним комплексом «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» поставивши за мету тісну взаємодію та обмін інформацією й досвідом, здійснення наукової, науково-педагогічної та експериментально-дослідницької діяльності.

Згідно договору відбувався обмін професорсько-викладацьким складом та науковцями з метою стажування, читання лекцій, проведення спільних навчальних та наукових заходів. Проводилися спільні конференції та семінари за узгодженою тематикою, відкриті лекції, симпозіуми, навчальні поїздки, консультації тощо.

«Із року в рік зростають вимоги до школи, до рівня знань її учнів, їх вихованості. Зростають вимоги до професійного росту вчителя, його фахового рівня. І педагогічних читань, конференцій, психолого-педагогічних семінарів, самоосвітньої роботи вчителя уже не вистачає у його творчому зростанні. Практика довела, як багато значить у забезпеченні високого фахового рівня вчителя, його професійної майстерності співпраця і живе спілкування школи з закладами вищої освіти. Створення навчально-матеріальної бази з навчальних дисциплін, опанування новими формами і методами роботи з учнями по формуванню в них високого рівня знань, умінь і навичок, вдосконалення роботи з обдарованими дітьми, робота з молодими спеціалістами, розширення кругозору як учня, так і вчителя – це лише частинка того, що дає школі взаємозв’язок із закладами вищої освіти» – розповідає директор Ничипорівського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» Анатолій Саса та додає, що співпраця школи з університетом передбачала роботу в кількох напрямках. Це, зокрема підвищення психологічної та методичної компетентності вчителів школи; контакти вчителів школи з викладачами ЗВО з метою консультацій та обміну досвідом; проведення тренінгів викладачами та студентами ЗВО для учнів школи; проведення агітаційно-роз’яснювальної та професійно-орієнтаційної роботи з учнями.

Повідомляється, що на базі Ничипорівського НВК для учнів 10-11 класів були організовані підготовчі курси для вступу в УГСП, в річних планах роботи закладів освіти було передбачено питання проходження практики студентів альма-матер в Ничипорівському НВК. Як результат, троє випускників школи у 2022 році стали студентами нашого закладу, три вчителі школи навчаються заочно, п’ять студентів успішно проходили і проходять навчальну практику у школі.

Анатолій Володимирович переконаний, що чим більше народжуватиметься угод про таку співпрацю і їх реалізація, тим ефективнішою, результативнішою буде робота школи. Вважає, що це активізує, зацікавлює, допомагає у рості обом колективам, здружує не тільки дорослих, а й дітвору – вони вчаться толерантності, у них формується вміння порівнювати, аналізувати, робити відповідні висновки.

«Народжується дух гарного, дружнього змагання у роботі, бо кожна сторона, побачивши успіхи колег і ровесників, навіть поза своєю свідомістю уже хоче зробити щось вагоміше, краще, цікавіше. У дні творчих зустрічей колектив педагогів і дітей намагаються показати друзям красу рідного краю, традиції і звичаї рідної школи, познайомити зі своїми здобуттями, зі своїми друзями. І народжується ще один уже великий колектив однодумців, який робить одну спільну справу: формує особистість, творить Людину» – додає директор партнерського закладу та каже, що саме тому з метою підвищення фахової майстерності вчителів школи, впровадження диференційованого підходу до навчання учнів, професійної орієнтації молоді та створення системи безперервного навчання у минулому навчальному році і було налагоджено співпрацю школи з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі.

У свою чергу і ми сподіваємося, що така тісна співпраця буде продовжена і в прийдешньому році, бо вона є вимогою часу, яка ніколи не зменшується й не зникає.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту