«Любіть Україну змалечку»: Олена Борисова провела благодійний фестиваль для американської дітвори

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Любіть Україну змалечку»: Олена Борисова провела благодійний фестиваль для американської дітвори

Уже понад 10 років колишній декан факультету педагогіки і психології, а нині доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної та соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олена Борисова очолює міжнародний освітянський проєкт у галузі дошкільної педагогіки «Україна-США».

Метою цього проєкту є взаємозбагачення педагогічним досвідом між нашими країнами, а також ознайомлення американських дітей і освітян з Україною.  За цей час вже стало справжньою традицією проводити щорічні Фестивалі Української Культури у дитсадку «Ворота Знань» міста Тампи, штату Флорида (США).

У 2022 році захід, співорганізатором та технічним партнером якого виступив Університет Святого Лева у Флориді, пройшов під гаслом «Я бажаю Україні миру!». Він відбувся 8-го листопада 2022 року за участі вихованців дитсадка, вихователів, адміністраторів та батьків – гостям свята піднесли традиційний український коровай. Слід додати, що вдячні діти дитсадка «Ворота Знань» виготовили для вихованців Переяславського дитсадка «Золотий ключик» яскраві подарунки.

За повідомленням організаторів, особливою гостею зібрання стала співачка Божена Кравченко, яка виконала цілу низку сучасних та народних українських пісень. Ще однією окрасою свята був танець на пісню «Долечка» у виконанні нашого земляка Сергія Борисова і його донечки Аналії, яка – до слова – є випускницею саме цього дитсадка. Танець був присвячений дітям України, які чекають своїх татусів додому…

Після концертної програми, діти і вихователі залюбки вивчали українські танцювальні рухи та грали у музичні ігри, які запропонувала Олена Олександрівна. Протягом дійства було зібрано низку благодійних внесків на загальну суму у 650$. Ці кошти вже передані бійцям з Київщини.

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Перейти до вмісту