500 матрасів для студентських гуртожитків УГСП доставлено у заклад – це допомога Київської обласної ради за сприяння депутата Олега Косташа

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > 500 матрасів для студентських гуртожитків УГСП доставлено у заклад – це допомога Київської обласної ради за сприяння депутата Олега Косташа

Університет Григорія Сковороди в Переяславі є справжнім центром життя у нашому місті та регіоні. Альма-матер та її злагоджена команда, без перебільшен, цілодобово працювала навіть під час складної ситуації на Київщині після початку повномасштабного вторгнення Росії та з перших днів агресії надавала допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Учора, 5 грудня 2022 року, до закладу завітав депутат Київської обласної ради Олег Косташ – він привіз 500 матраців у Переяслав, для студентських гуртожитків. Цю допомогу своїм зверненням депутат виклопотав у голови Київської обласної ради Наталії Гунько. На парковці закладу матраси особисто зустрічав ректор університету Віталій Коцур разом з командою університету, яка дружно вивантажувала їх для зберігання та подальшого внутрішнього розподілення, яке відбудеться вже незабаром.

«Ще з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну дуже багато людей, які виїжджали з Сумської, Київської, Чернігівської областей, їхали через Переяслав. Звичайно, вони зверталися за допомогою до адміністрації Університету Григорія Сковороди в Переяславі або ж у Координаційний центр громади. Нині ми є одним із потужних осередків на Лівобережжі Київщини для всебічної підтримки громадян – починаючи від прихистку, Пункту Незламності, який ми відкрили, і закінчуючи психологічною допомогою.

Ми давали прихисток усім, хто цього потребував, тож гуртожиток на той момент став свого роду опорою. Багато хто вже повернувся додому, на звільнені території, дехто перебував тут транзитом, а ще частина досі тут проживають. Але ми зрозуміли, що маємо потребу у багатьох речах, навіть, здавалося б, звичайних: матрацах, ковдрах, подушках. Оскільки нам запропонували підтримку багато різних фондів, то гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб надходила» – розповідає Віталій Вікторович, додаючи, що заклад звернувся за допомогою до Київської обласної військової адміністрації, зокрема до Олексія Кулеби, і депутатів. Вони погодилися підтримати заклад та команду. Щойно буде можливість якоїсь волонтерської допомоги, вони нададуть нам все, що зможуть.

«На даний момент виникла можливість надати матраци в тій кількості, якій дозволить забезпечити і вимушено переміщених осіб і тих соціально-незахищених категорій студентів, які у нас проживають: сироти, малозабезпечені. Тому ми максимально розраховуємо на те, що ми їм надамо їх. Тому нам прийшла ця підтримка, допомога» – уточнює ректор та від імені адміністрації вишу висловлює вдячність за таку організацію і за допомогу нашому університету усім причетним.

«УГСП – флагман освіти на Київщині, зразок для університетів всієї країни. Заклад багатий своїми традиціями, талантами і перспективними ідеями, які завжди доводять до кінця і втілюють у життя. Тут потужний волонтерський хаб, тут знаходять прихисток внутрішньо переміщені особи. Це одне з місць знань і сили де безумовно гартується наша перемога. Пишаюсь бувати тут, мати тут добрих друзів. Молодь – це наше майбутнє. Велика радість і велика честь допомагати вам!» – написав Олег Косташ на своїй сторінці у Facebook.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі справді відчуває велику підтримку з боку Київської обласної військової адміністрації. У нас постійно є координація з різними структурними підрозділами, ми намагаємось підтримувати одне одного, розвивати стосунки.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту