Президент України удостоїв Валерія Хомича та Ірину Волженцеву званням «Заслужений працівник освіти України»: нагороди сковородинівцям особисто вручав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Президент України удостоїв Валерія Хомича та Ірину Волженцеву званням «Заслужений працівник освіти України»: нагороди сковородинівцям особисто вручав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

Ще наприкінці вересня Указом Президента України №676/2022 за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм майже сотню українських освітян було удостоєно орденом «За заслуги» ІІ ступеня чи присвоєно інші почесні звання.

Серед тих, хто у 2022 році удостоївся звання «Заслужений працівник освіти України» й науковці Університету Григорія Сковороди в Переяславі – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри цифрових технологій навчання, відмінник освіти України Валерій Хомич та докторка психологічних наук,  професорка,  академік Української технологічної академії (УТА),  розробниця інноваційної вітчизняної технології поліфункціональної регуляції психічних станів особистості Ірина Волженцева.                     

Напередодні Дня працівника освіти України Президент Володимир Зеленський провів особистий прийом та нагороджував удостоєних, проте з певних причин сковородинівські науковці змогли отримати свої посвідчення аж 8 листопада 2022 року з рук Міністра  освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Нагороджені поділилися своїми враженнями з пресслужбою університету:

«Ця нагорода – визнання не лише моєї особистої роботи, а визнання роботи та здобутків всього Університету Григорія Сковороди в Переяславі. З ним моє життя пов’язане 31 рік. Пройшов шлях від викладача до проректора, нині завідувача кафедри. Передусім я вдячний Віктору Петровичу Коцуру з яким ми 16 років пліч-о-пліч працювали заради розбудови нашого закладу, зміцнення його іміджу на теренах України: розбудовували факультети, відкривали нові спеціальності, запроваджували кредитно-модульну, Болонську систему навчання, впроваджували технології інформатизації, розвитку телекомунікацій університету, зміцнення матеріально-технічної бази та кадрового потенціал. 10 років працювали й з Віктором Віталійовичем Куйбідою над розбудовою спершу педагогічного, потім й інших факультетів, відкривали, акредитували та ліцензували нові спеціальності – я йому дуже вдячний. Усе це вдалося виключно завдяки спільній згуртованій роботі, яку нині продовжує вже молода команда. Бажаю нових здобутків, зокрема на міжнародній арені» – зазначає Валерій Хомич.

«Я вдячна Міністру освіти і науки України, керівництву нашого Університету, що гідно оцінено мій професійний патріотизм, наукові творчі досягнення, плідну педагогічну діяльність і наукову відповідальність за Долю України, так як могутня, процвітаюча держава починається саме з університетських аудиторій, де студенти здобувають необхідний багаж знань, вмінь і навичок, з яким потім впевнено крокують у майбутнє, гуманне життя!» – у свою чергу говорить Ірина Волженцева.

Увесь колектив Університету Григорія Сковороди в Переяславі широ вітає Валерія Феодосійовича та Ірину Вікторівну з їх почесними і важливими відзнаками нашої країни, і щиросердно бажають їм міцного здоров’я,  оптимізму, творчої наснаги, подальших вагомих досягнень у здійсненності задуманого та нових наукових здобутків.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту