У сковородинівській альма-матер відкрили оновлене укриття під корпусом №1: у чому його переваги та хто допоміг в ремонті

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > У сковородинівській альма-матер відкрили оновлене укриття під корпусом №1: у чому його переваги та хто допоміг в ремонті

Нині триває 243 доба повномасштабного російського вторгнення – наші війська мужньо захищають кожного з нас, нашу державу та українську ідентичність, на частині територій ведуться бойові дії і здійснюються бомбардування та обстріли українських міст. Тож наразі головне в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі – це життя та здоров’я учасників освітнього процесу, їхня безпека.

Перед початком навчального року тут розглядалися різні варіанти організації освітнього процесу. Зважаючи на відносно спокійну безпекову ситуацію й бажання здобувачів та співробітників бачитися наживо, зупинилися на варіантах очного і змішаного навчання. Обидва варіанти можливі лише за умови наявності укриття в закладі.

«Станом на початок навчального року, у нас вже діяло укриття №2 – ми провели там певні ремонтні роботи, покращили їх згідно усіх стандартів та рекомендацій, які нам надавалися. Натомість, до процесу облаштування укриття в корпусі №1 ми підійшли кардинально – результат можна побачити на світлинах. Нині, у чітко відведені терміни, маємо два повноцінних укриття, де водночас можуть знаходитися понад півтори тисячі осіб. Усі документи та дозволи на них готові. Тож тепер можемо куди спокійніше працювати», – коментує ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур. Він також додає, що ідея змін полягала в тому, аби зробити укриття, де можна не просто перебути «повітряні тривоги», а повноцінно налагодити освітній і позанавчальний процес. Тут є безкоштовний Wi-Fi від партнерів, можливість підключення проекторів, вбиральні (зокрема інклюзивні – прим. авт.) та пандуси для категорій осіб, яким вони необхідні. Коцур додає, що укриття й надалі будуть удосконалюватися та покращуватися.

Поза навчальним процесом укриття вже встигло стати майданчиком проведення неформальних заходів від Студентської ради університету та Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених. Крім того, це ще й чудовий простір для творчості. Сковородинівці можуть проводити в укритті різноманітні виставки, майстер-класи та інші культурно-мистецькі заходи. Зважаючи на те, що серед наших студентів є чимало творчих особистостей, для здобувачів УГСП цей аспект є надзвичайно важливим. Анонсується, що надалі масштаби таких заходів тільки збільшуватимуться відповідно до відкриття нових можливостей в укриттях.

Зважаючи на непросту ситуацію в державі, облаштування укриттів не могло обійтися без підтримки друзів та партнерів закладу, які, в міру своїх можливостей, надали допомогу сковородинівцям – це Віктор Шеремета (ФГ «Геркулес»), Григорій Ярема (ПП «Земля Переяславщини»), Григорій Порало (агрофірма «Україна»), Сергій Доброскок (ВКФ «Укрпромпостач 95 Ltd»), Олександр Пироговський (ТОВ «Переяслав-Молпродукт») та викладачі, співробітники й здобувачі, які не лишилися байдужими та всіляко сприяли розбудові укриттів.

Обидва університетські укриття відкриті цілодобово й поготів – під час «повітряних тривог». Наразі ситуація у місті відносно стабільна, тож закликаємо сковородинівців зберігати спокій, спускатися в укриття під час загроз, по можливості залишатися вдома, дотримуватись режиму енергозбереження та комендантських годин. Разом переможемо!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту