Магістрантка факультету Олена Короткова стала тріумфаторкою Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь 2022»: він відбувся на базі УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Магістрантка факультету Олена Короткова стала тріумфаторкою Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь 2022»: він відбувся на базі УГСП

Попри ненайкращу ранкову безпекову обстановку у суботу, 22 жовтня 2022 року, у Переяславі, на базі комплексу укритів Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбувся Всеукраїнський турнір з гирьового спорту «Переяславська осінь 2022». З року в рік його проводять аби не лише популяризувати гирьовий спорт чи підвищувати рівень майстерності спортсменів, а й вшанувати пам’ять почесного працівника фізичної культури та спорту України Бориса Сонька.

За повідомленням організаторів на змагання прибули понад півсотні спортсменів та спортсменок з 8 регіонів України – Дніпропетровщини, Рівненщини, Полтавщини, Кіровоградщини, Донеччини, Вінниччини, Хмельниччини, Київщини та міста Києва.

Змагалися у вправі «Гвардійський ривок» – саме вона є невід’ємною складовою системи фізичної підготовки у підрозділах та навчальних закладах Збройних Сил України та інших силових структур. Учасники виконували його у військовому одязі (берці, шани та футболки з коротким рукавом захисних кольорів) чим солідаризувалися з захисниками України та продемонстрували свою готовність будь-якої хвилини стати до їх лав, як це зробили чимало спортсменів-гирьовиків, учасників змагань у попередніх рокам, що нині б’ють російського ворога на українських фронтах.

Суддівську колегію очолив викладач університету Тарас Кириченко, а до її складу увійшли заслужені майстри спорту, випусники Університету Григорія Сковороди в Переяславі Валентин Бондаренко, Василь Пронтенко, Костянтин Пронтенко та Володимир Недоля.

До участі допускалися чоловіки та жінки від 16 років, що змагалися у вагових категоріях до 73, до і понад 85 кілограм (у чоловіків) та до і понад 63 кілограми (у жінок). За 12 хвилин вони мали підняти гирю у 24 (чоловіки) чи 16 кілограм (жінки) якомога більшу кількість разів, довільно змінюючи руку.

Слушно зазначити, що серед учасників було 14 майстрів спорту України, 3 майстри спорту міжнародного клас та дві зірки українського гирьового спорту – багаторазові переможці і призери чемпіонатів Європи та світу, члени збірної команди України, заслужені майстри спорту України родом з Полтавщини – Ігор Гавришко з Миргорода та Олег Коломієць з Карлівки.

Згідно результатів однією з тріумфаторок змагань стала магістрантка факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидат у майстри спорту Олена Короткова (238 підмань у ваговій категорії до 63 кілограм серед жінок). Хороші показники показали й переяславці, випускники Університету Григорія Сковороди в Переяславі які зупинилися у кількох кроках від п’єдисталу: майстер спорту Володимир Яковченко (251 піднімання, до 73 кілограм); майстер спорту Юрій Голота (301 піднімання, до 85 кг); майстри спорту України Василь Трачук  та Євгеній Биков (255 та 200 піднімань, понад 85 кг) та майстер спорту Олена Кожушко (149 піднімань, понад 63 кілограми).

Переможців змагань було нагороджено грамотами, медалями, пам’ятними кубками та грошовими нагородами за І-ІІІ місця (І – 3000 грн, ІІ – 2000 грн, ІІІ – 1000 грн).

Проведення змагань стало можливим завдяки підтримці керівників громад та спонсорів-аграріїв, які попри не кращі часи не відмовили організаторам у фінансовій підтримці, яка допомогла не знизити розміру призового фонду та закрила решту витрат – зокрема відмовились від традиції стартових внесків та відшкодували проїзд учаснику з Волновахи, що подолав майже півтисячі кілометрів аби взяти участь у турнірі.

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я

Перейти до вмісту