Оксана Ковтун відвідала університети в Німеччині і Польщі – отриманий там досвід планує реалізувати в освітньому процесі УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Оксана Ковтун відвідала університети в Німеччині і Польщі – отриманий там досвід планує реалізувати в освітньому процесі УГСП

Цьогорічна осінь ознаменувалася участю Університету Григорія Сковороди в Переяславі у низці міжнародних програм й ініціатив. Зокрема, в рамках проєкту з розвитку міжнародної академічної співпраці «Management of Internalisation and Development of German – Ukrainian Academic Cooperation», який відбувається за підтримки DAAD, у вересні проректорка з міжнародних зв’язків і проєктної діяльності Оксана Ковтун відвідала Ганноверський університет. Там вона мала змогу опанувати новий досвід щодо розвитку стратегії інтернаціоналізації закладів вищої освіти.

Оксана Анатоліївна зазначає, що отриманий даний досвід буде імплементовано в освітній процес нашого університету шляхом впровадження практики стратегій інтернаціоналізації окремих структурних підрозділів, й, як наслідок – оновлення існуючої загальноуніверситетської стратегії інтернаціоналізації.

По завершенню тренінгів в Ганноверському університеті, почалися робочі зустрічі у Варшавському університеті в рамках Україно-польського проєкту «Інноваційний університет та лідерство. Фаза VI: Моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя». Вони були присвячені автономії університетів в контексті стратегії розвитку.

Новий досвід вкотре доводить, наскільки важливу роль в системі вищої освіти європейських країн, а саме в автономії закладів вищої освіти, відіграє міжнародна й проєктна діяльність. Стратегії розвитку університету та інтернаціоналізації закладу мають реалізовуватися синергічно і впроваджуватися у кожному структурному підрозділі університету, відповідно до їх мети, завдань, потреб і можливостей.

Новий робочий тиждень почався у Кракові, в Ягелонському університеті. Робота в цьому закладі освіти буде присвячена передачі досвіду у галузі автономії закладів вищої освіти Республіки Польща (на прикладах Ягелонського Університету, Академії Ignatinaum у Кракові й Університету ім. Адама Міцкевича у Познані).

Пресцентр відділу міжнародних зв’язків

Перейти до вмісту