«Нові аспіранти – вмотивовані та високопідготовлені»: завершився набір до аспірантури університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Нові аспіранти – вмотивовані та високопідготовлені»: завершився набір до аспірантури університету

Сковородинівський університет відомий не лише своїми численними бакалаврами, спеціалістами та магістрами, але й потужною науково-фаховою базою вчених, яка, з року в рік, формується в аспірантурі університету. Нині відділ аспірантури та докторантів звітує про набір нових аспірантів університету.

«Відповідно до Правил прийому в аспірантуру Університету Григорія Сковороди в Переяславі на 2022/2023 навчальний рік, 5 вересня 2022 року розпочалися вступні іспити до аспірантури. Найбільша кількість заяв була подана на нову, в цьому році, спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування. Вступні іспити проходили згідно графіка, який було оприлюднено на веб-сторінці Відділу та на дошці оголошень. Члени предметних комісій відмітили високу вмотивованість абітурієнтів і високий рівень підготовки» – розповідає керівниця Відділу аспірантури та докторантури університету, кандидат педагогічних наук, професор Антоніна Розсоха.

Повідомляється, що вступники оцінювалися за 100-бальною шкалою (відповідно до Порядку нарахування балів (додаток 1 до Правил прийому до аспірантури для здобуття ступеня доктора філософії в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі в 2022 році), зручною для відображення повноти, логічності та якості відповідей. Результати іспитів були визначені диференційовано (відповідно до Критеріїв оцінювання вступних іспитів та Порядку нарахування додаткових балів за навчальні/наукові досягнення вступників до аспірантури для здобуття ступеня доктора філософії (додатки 2-3 до Правил прийому до аспірантури для здобуття ступеня доктора філософії в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі в 2022 році) та колегіально, результати оголошено абітурієнтам після оформлення відповідної документації).

Належне відзначити, що скарг вступників щодо перебігу іспитів та оцінювання рівня підготовки знань не було.

 

Інформацію надано відділом аспірантури та докторантури університету

Перейти до вмісту